[title]
Segons dades de l'Ajuntament, només una de cada quatre persones amb diversitat funcional té una feina remunerada. Remunerada, però amb un salari un 25 % per sota de la mitjana. I què té a veure això amb els quioscos de la ciutat? Ara hi anem.
A Barcelona hi ha 338 quioscos de premsa, 53 dels quals estan en desús per motius com el declivi del model actual de premsa escrita. L'Ajuntament, en col·laboració amb la UAB, ha presentat un pla per avaluar possibles usos alternatius que podrien tenir els quioscos i el pla en qüestió comença amb l'activació de 10 quioscos en desús, a càrrec d'una cooperativa de persones amb discapacitat que hi treballaran.
El pla pilot iniciat per l'Ajuntament té dos objectius principals: explorar com ha de ser el model futur de quiosc a la ciutat i, d’altra banda, aconseguir una major inclusió laboral de les persones d’aquest col·lectiu que viuen a la ciutat. El projecte, liderat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ha començat amb la selecció de 25 persones que a partir del dilluns 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, rebran formació i assessorament durant sis mesos.
I en què podrien convertir-se aquests quioscos? Algunes de les idees inicials parlen d'un punt d'intercanvi de llibres, un punt wifi i de recàrrega de mòbils, un punt d’informació municipal i d’activitats de les entitats socials, un punt per a la distribució de comandes o bé un punt de venda de loteria, entre d’altres opcions. Aquestes iniciatives serviran també com a banc de proves per determinar la seva viabilitat, amb la voluntat que siguin incorporades en el futur model de quioscos. Què hi faríeu, vosaltres?
El projecte de l’Ajuntament de Barcelona està dirigit a un col·lectiu que pateix una bretxa laboral i salarial accentuada en comparació amb la població en general, amb una taxa d’activitat extremadament baixa. "Aquest Ajuntament confia en les capacitats de totes les persones", ha expressat en roda de premsa la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz. Ortiz ha destacat també que la cooperativa "és un impuls més en l'autonomia personal de les persones amb diversitat funcional i per això tenir feina és fonamental".
NO T'HO PERDIS: 50 coses que has de fer a Barcelona