[title]
Gràcia ja llueix les seves millors gales per celebrar la festa major d'enguany. Els escenaris ja estan muntats, els carrers guarnits i la gent festejant. Fins al 21 d'agost, el barri acull un extens programa d'activitats que inclou tallers per a tota la família, concerts i la tradicional entrega de premis als carrers més ben guarnits. Dins aquest programa també s'ha inclòs una activitat que permet veure la Vila de Gràcia i Barcelona des d'una perspectiva poc usual. Durant les festes, la Torre del Rellotge obrirà les portes al públic amb visites guiades cada 30 minuts i amb grups reduïts de fins a cinc persones.
La visita donarà accés al balcó del campanar, a 33 metres d'alçada, des d'on els visitants podran descobrir a vista d'ocell la Gràcia desconeguda que envolta la plaça de la vila. Si voleu aprofitar l'oportunitat, les visites es duran a terme a les 11 h, 11.30 h, 12 h i 12.30 h al matí, i a les 12.30 h, 18 h, 18.30 h i 19 h a la tarda amb un preu de 4 euros per persona. Per accedir-hi, cal reservar la vostra plaça prèviament a la taula del Taller d'Història a la plaça del Diamant, cada tarda del 12 al 21 d'agost de 17 a 21 h.
Un símbol gracienc
Catalogada Bé Cultural d'Interès Local, la Torre del Rellotge és una de les joies arquitectòniques de la Vila de Gràcia que, malgrat la seva meravellosa vista, no sempre es pot visitar. El monument es troba al centre de la plaça de la Vila de Gràcia i es tracta de la torre pública més alta de tot el districte. Des de fora es pot apreciar l'alçada de la torre, feta majoritàriament de pedra amb algunes finestres que s'obren i amb els escuts de la Vila de Gràcia, de Barcelona, del Principat de Catalunya i de les armes de la reina Isabel II per tots els seus costats.
Malgrat que va ser construïda entre els anys 1862 i 1864 per l'arquitecte Antoni Rovira i Trias, la torre es troba en una excel·lent condició i encara avui en dia és un símbol de llibertat. Aquest significat el va agafar durant les revoltes dels anys setanta del segle XIX, quan es va fer molt popular i es va convertir en un dels exponents més representatius de la llibertat i resiliència del poble. De fet, la torre encara conserva les seves dues campanes originals: la més gran, coneguda com la Marieta, va servir per mobilitzar el poble durant les revoltes. Fins i tot, la torre va donar nom a una de les revistes satíriques més importants de l'època que es caracteritzava pel seu to reivindicatiu: La Campana de Gràcia.