[title]
A Barcelona, cada vegada costa més trobar-hi establiments gastronòmics 'de tota la vida', d’aquells on es preparen receptes familiars i on et coneixen i saben què vols. Per això, quan arriba la notícia que un d’aquests mítics bars de la ciutat tanca les portes se'ns encongeix el cor; més encara quan els motius són per la gentrificació i la pujada de preus.
Recentment, un bar amb més de 80 anys d’història ha estat la protagonista d’aquesta trama, tot i que amb un final no tan devastador: la Bodega Gol del barri de Sant Antoni ha abaixat les persianes, però tornarà a obrir amb la mateixa essència.
El cas és que Enric Rebordosa, el propietari del Grup Confiteria que ha rescatat locals històrics i ha dinamitzat el món de la cocteleria a Barcelona serà el nou propietari de l’establiment ubicat al carrer Parlament, 10, i ha assegurat que en mantindrà l’oferta i el llegat que durant vuit dècades han regnat a la Bodega Gol.
Els antics propietaris feia mesos que havien penjat l’anunci de venda del bar, però el traspàs ha tardat a fer-se realitat perquè una de les condicions era que els nous amos es comprometessin a mantenir el negoci; volien algú que entengués la filosofia de la casa i que la continués.
Ara, a través d’un comunicat a través de les xarxes socials, la Bodega Gol ha anunciat que tanca les portes una temporada per fer reformes i ha remarcat que "el Gol tornarà a apujar la persiana amb més força i il·lusió que mai". També ha desitjat un bon estiu als seus seguidors i ha dit que "ens veiem a la tornada", és a dir que reobrirà al setembre.
81 anys a Sant Antoni
La Bodega Gol es va instal·lar al carrer Parlament el 1943 en mans de la família Gol. Després de la pandèmia, el local va canviar de mans, però va preservar l’oferta culinària: plats variats segons el dia (no feien menús), en què no solien fallar les galtes, els caragols, el capipota ni el fricandó. Sens dubte era un establiment estimat pel barri i les veïnes; els comentaris a l’anunci de tancament temporal ho demostren. Ara, Rebordosa serà l’encarregat de mantenir l’essència del local.