Notícies

Aquest restaurant de Catalunya tanca i fa que disminueixi un 21% el nombre de visitants de la zona

El tancament forma part del projecte de reforma i conservació de la zona, que es preveu que finalitzi el 2027

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per:
Time Out Barcelona ACN
La Mola
Foto: Àlex Recolons / ACN
Publicitat

Catalunya té muntanyes magnífiques on gaudir de la natura, fer senderisme i, per què no, fer-se un bon homenatge en un dels restaurants amb una extensa carta de plats per agafar forces després d’una bona excursió. El que hi havia al cim de la Mola, al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, es va convertir en una parada quasi obligatòria de tots els que aconseguien pujar fins als més de 1.000 metres d’altitud on es trobava. Malgrat la seva popularitat, la Diputació de Barcelona, que n’era la propietària, no va renovar-ne la concessió i el local va haver de tancar a finals del gener del 2024. Ara, un any després, la Diputació de Barcelona assegura que, des que el restaurant va tancar, l’afluència de visitants a la Mola s’ha reduït un 21%. 

Malgrat les dades negatives, el diputat de l'Àrea d'Espais Naturals, Xesco Gomar, ha negat la possibilitat de reobrir el restaurant perquè s'ha vist que una activitat així és “insostenible”. En el seu lloc, però, s’habilitarà un espai d'aixopluc per als visitants i la recuperació de l'emblemàtica sala mirador, on s'exposarà una exposició permanent sobre el cim i el conjunt històric del monestir de Sant Llorenç del Munt. Per fomentar les visites a la Mola, la Diputació ha posat en marxa un pla d'accions valorat en 700.000 euros que inclou una “endreça” dels accessos a Matadepera, la principal porta d'entrada al cim, i intervencions per evitar problemes de circulació, entre altres accions. 

La Mola
Foto: Àlex Recolons / ACN

Un tancament amb protestes

Segons Gomar, la disminució del 21% d’afluència de visitats en el darrer any demostra que hi havia un percentatge de persones que només pujava al cim pel restaurant”, però assegura que “encara hi ha molta gent interessada a pujar-hi”. Les xifres, però, no han sorprès ningú, ja que la desaparició del restaurant va ser protagonitzada per les protestes d’una cinquantena d’excursionistes i clients de tota la vida que van considerar el tancament del local després de 60 anys d’història com una acció “injusta” i “desproporcionada”. Els excursionistes i clients van donar suport als germans Gimferrer, qui eren els propietaris actuals, els quals es van mostrar molt emocionats davant el suport. “Per nosaltres és com si ens estiguessin desnonant, fa molts anys que estem aquí i això és casa nostra”, va assegurar Ferran Bernadí Gimferrer, un dels fills dels qui van iniciar el negoci familiar, a Ràdio Sabadell. 

El projecte de reforma i conservació de la Mola

Amb el tancament a principis del 2024, es va engegar el projecte de reforma i conservació de la Mola, que es preveu que finalitzi el 2027. Durant el primer any de treballs, la Diputació ja ha efectuat diverses actuacions, com els treballs de desmantellament i buidatge de l’antic restaurant i el manteniment de l'estació depuradora d'aigües residuals. Aviat també començarà la darrera fase del projecte, que començarà les obres d'infraestructures amb la posada en marxa de la producció d'energia amb fonts renovables, com el sistema de depuració de residus i la captació i l’emmagatzematge d'aigua potable.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies
    Publicitat