[title]
Barcelona és una ciutat plena de bars de vins i d'aficionats a la cultura vinícola. Alguns d'ells, els més experts, esperen l'arribada de l'agost, mes en què la prestigiosa revista estatunidenca 'Wine & Spirits' publica el llistat dels 100 millors cellers del món. El moment ha arribat.
La bona notícia és que enguany s'hi han colat dos productors catalans, dos cellers que tenen una particularitat especial, pertanyen a la mateixa família que es troba en l'elit mundial.
Els cellers catalans al top 100 de 'Wine & Spirits'
Entre la selecció de cellers de totes les regions productores del món apareix Can Sumoi, un projecte personal del viticultor Pepe Raventós, que torna a figurar entre els 100 millors del món amb només 6 anys d'existència. Tots els vins de la marca són orgànics i naturals elaborats amb la mínima intervenció possible en tots els processos.
Apareix també en el llistat la novetat de Raventós i Blanc, un projecte històric liderat també per Pepe Raventós i per Manuel Raventós, fill i net de Josep Maria Raventós, una nissaga de vint generacions (amb orígens en 1497) que és tota una institució en el món vinícola català. També al Penedès, Raventós i Blanc han entrat en la llista dels millors espumosos del món gràcies als seus mètodes que busquen l'excel·lència amb la mínima intervenció possible.
Altres cellers de l'Estat que també apareixen en el top 100 mundial de 'Wine & Spirits' són Tempos Vega Sicilia, López de Heredia i Muga.