Notícies

Aquesta coneguda botiga de Barcelona sorteja una figura original del Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics

L'establiment regalarà la peça d'alumini que Javier Mariscal va dissenyar l'any 1992

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Mascota Cobi, botiga Pilma
Foto: Instagram / @pilma.es
Publicitat

Ja fa uns dies que vam donar la benvinguda a una nova edició dels Jocs Olímpics, que se celebraran fins a l'11 d'agost a París. Nosaltres estem enganxats a la televisió per veure els millors atletes del món oferir-nos un espectacle esportiu, però, fa unes dècades, els barcelonins no van necessitar una pantalla per poder gaudir dels jocs Olímpics, sinó que van poder viure'ls sense sortir de la ciutat. L'any 1992, Barcelona es va convertir en la seu de la competició esportiva més important del món, uns dies que van deixar imatges que ja formen part de la història, com l'actuació de Freddie Mercury i Montserrat Caballé i l'encesa del peveter olímpic a càrrec de l'atleta paralímpic, Antonio Rebollo amb una fletxa.

Els Jocs Olímpics de Barcelona no només van marcar el món esportiu, sinó que van reformar la ciutat i van convertir en Cobi en una estrella olímpica més. En Cobi és un atleta? Doncs no ben bé. En Cobi era un gos d'atura català d'estil cubista dissenyat per l'artista valencià Xavier Mariscal i que va ser la mascota dels Jocs. La seva expressió simpàtica i els seus trets humans el van convertir en una icona estimada per tothom que es va estampar a samarretes, gorres i motxilles i es van construir autèntiques obres d'art que el recreaven. Una d'elles va ser la dissenyada per l'artista Xavier Mariscal l'any 1992, una figura feta d'alumini que la botiga barcelonina Pilma va comercialitzar en exclusiva en el mateix any. Ara, més de tres dècades després, aquesta figura pot ser vostra completament gratis.

Per celebrar els seus 50 anys d'història i l'esperit olímpic, l'emblemàtica botiga de mobles Pilma sortejarà entre els seus seguidors l'obra original que van vendre durant els jocs Olímpics de Barcelona. L'establiment assegura que es tracta d'una peça de col·leccionisme que ja no es pot comprar enlloc i que ara podeu aconseguir de franc. Com podeu participar en el sorteig? Doncs el procés és molt senzill. El primer pas és fer 'm'agrada' a la publicació del sorteig del perfil d'Instagram de Pilma, al qual també heu de seguir. Un cop feu els dos primers passos, heu d'etiquetar a tots els amics que vulgueu als comentaris sota de la publicació i ja haureu completat el procés. Podeu participar fins al 31 de juliol a les 23.59 h i el guanyador s'anunciarà l'endemà a través del perfil de la botiga. L'afortunat o afortunada rebrà la figura d'alumini a domicili sense cap cost, això sí, és obligatori estar dins l'Estat, ja que no s'efectuaran enviament fora del país.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Pilma (@pilma.es)

Una botiga històrica de Barcelona

Durant els seus 50 anys d'història, Pilma s'ha convertit en una de les botigues de referència de la ciutat per aconseguir mobles de disseny únics. La seva història es remunta a l'any 1974, quan el matrimoni format per Ricard López i Magda Barceló va decidir obrir la primera botiga de la firma al número 1 del carrer València de Barcelona. La parella volia formar un espai per donar visibilitat a marques locals que a poc a poc es va convertir en un referent dins el sector dels mobles i la decoració de la ciutat. Després d'anys de consolidació de la marca, l'Ajuntament de Barcelona va atorgar el Premi Albert González a Ricard López l'any 2018 per la seva contribució a la promoció i al coneixement del comerç barceloní.

Actualment, l'empresa té dins el seu catàleg alguns dels finalistes dels Premis FAD d'Interiorisme i compta amb quatre establiments a Barcelona - al número 403 de la Diagonal, al número 1 del carrer València, carrer Santa Amèlia 37, i un outlet al carrer Llança 33- i un a Madrid.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Pilma (@pilma.es)

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat