Notícies

Aquesta coneguda botiga de segona mà ofereix gratis estilismes personalitzats (només un dia)

La fundació triarà setze candidats amb una preselecció de peces de roba segons les seves preferències

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Redactora
Botiga Humana
Foto: Humana
Publicitat

Si aixequeu la vista quan passegeu pels carrers de Barcelona, és molt probable que us trobeu amb més d’un establiment d’Humana. Les botigues de la fundació s’han convertit en unes de les més conegudes de roba de segona mà a la ciutat, i en els darrers anys també han notat l’auge del sector, fins a arribar als 1,2 milions de clients el 2024 només a les seves botigues barcelonines. Ara, la fundació fa un pas més enllà de la roba i celebra la segona edició de la seva iniciativa, en què podreu aconseguir un estilisme personalitzat completament gratuït. 

Després de celebrar la primera edició de la proposta al febrer, la fundació ha anunciat que tornarà a oferir un assessorament 100% personalitzat de 20 minuts a setze persones que seran escollides a l’atzar. Si sou un dels afortunats, haureu d’anar de manera presencial a la botiga d’Humana Vintage del número 21 del carrer de la Portaferrissa, entre les 17 i les 21 h del dijous 20 de març. Un cop allà, un assessor d’estilisme us mostrarà una preselecció de peces de roba pensades segons el vostre estil, talla i color de cabells, unes dades que haureu donat abans de la cita. 

Com podeu participar-hi?

Si voleu participar-hi, cal que us apunteu a la pàgina web de les botigues Humana, on haureu de triar l’hora que millor us aniria en cas de ser una de les persones escollides, i indicar el vostre nom, correu electrònic i telèfon. Un cop completat, us arribarà un qüestionari a l’adreça de correu que heu indicat on haureu d’especificar algunes de les vostres característiques físiques, així com el vostre estil i preferències de peces de roba perquè l’assessor pugui fer una selecció de peces que concordin amb vosaltres.

Com funciona Humana?

Humana va néixer el 1987 amb l’objectiu de ser una fundació basada en l’economia social que promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització tèxtil. Malgrat disposar de delegacions arreu de l’Estat, la seu central de l’organització es troba a l’Ametlla del Vallès i té fins a 1.420 contenidors a tot el territori on tothom qui vulgui pot donar la roba que ja no utilitzi o que té oblidada al fons de l’armari. 

La majoria de les peces dels contenidors arriben a la planta de preparació de l’Ametlla del Vallès, i una petita part es ven a empreses de reutilització i reciclatge. El 62% de les peces es reutilitzen: un 21% es posa a la venda a botigues Humana, i un 41% s’exporta a països –la majoria de l’Àfrica– per a persones en situació de vulnerabilitat. Pel que fa a la resta de roba, el 29% es destina a processos de reciclatge, ja que són subproductes de l’estat i no es permet reutilitzar-los, el 7% acaba en l’abocador i el 2% és impropi. 

El sector tèxtil, un dels més contaminants del món

Cal recordar que el sector tèxtil genera un dels impactes ambientals i climàtics més grans del món i que, malgrat que es venen uns 100.000 milions de peces a l’any, només es recicla menys de l’1%. Només a Catalunya, l’any 2021 es van generar 165.511 tones de residu tèxtil, una xifra que representa el 4,11% del total de residus municipals. Aquesta situació cada cop preocupa més la societat, una conscienciació que s’ha notat en el sector de la moda vintage i de segona mà durant els últims anys. Segons Humana, el seu nombre de clients s’ha disparat des de després de la pandèmia i cada cop hi ha més joves que busquen peces més especials, a un preu més assequible i que valoren la sostenibilitat.

NO T'HO PERDIS: Els millors mercats de segona mà del març a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat