Notícies

Aquesta emblemàtica botiga amb més de 180 anys d’història a Ciutat Vella es prepara per tornar obrir

L’Ajuntament aviat començarà les obres de reforma perquè s’hi instal·li una nova activitat comercial

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
El Ingenio
©Time Out Barcelona
Publicitat

L’any 2019 un establiment amb més d’un segle i mig d’història va abaixar les persianes definitivament. Es tractava d’El Ingenio, un comerç especialitzat en la venda i fabricació de capgrossos, però també d’articles de teatre, trucs de màgia i malabars, entre altres productes festius, que al llarg dels seus 186 anys de trajectòria havia canviat nombroses vegades de propietari. 

L’any 2021 l’Ajuntament va comprar l’establiment dins el programa Amunt Persianes, que preveia l’adquisició de cinquanta locals de Ciutat Vella per reobrir-los i revitalitzar l’activitat social i comercial del barri. Ara, tres anys més tard, El Ingenio continua amb les portes tancades; està tapiat i ple de grafitis. De fet, aquest dilluns passat va patir un intent de robatori

Davant els fets, fonts del consistori han explicat que "el local es manté tancat amb alarma", però preveuen que aviat comencin a reformar l’espai perquè s’iniciï una nova activitat. Tanmateix, l’Ajuntament encara no ha trobat cap empresa que vulgui ocupar l’espai a causa de les seves grans dimensions (464 m²), el mal estat de preservació de l’immoble i que el comerç està protegit com comerç emblemàtic en la categoria E1 de Gran Interès, que blinda del tot la seva conservació arquitectònica.  

El Ingenio
© Maria DiasEl Ingenio

186 anys sent emblema cultural

Fundat l’any 1838 per l’escultor Benet Escaler, el comerç ubicat al carrer Rauric, 6, al barri Gòtic, va ser durant molts anys un dels principals fabricants de gegants, nans, capgrossos i bestiari de la cultura catalana. Durant els 186 anys posteriors, el local va canviar de propietaris en nombroses ocasions, però sempre va mantenir la producció i venda de figures de paper maixé.

El Ingenio és un emblema pel barri i un punt de referència, tant per turistes com barcelonins, per això, l’associació veïnal Fem Gòtic lamenta el seu deteriorament i insta a la població a denunciar al 112 en cas que vegin activitats sospitoses al voltant del local. 

NO T'HO PERDIS: Botigues de jocs i joguines de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat