Notícies

Aquesta és la ciutat catalana que The Times recomana visitar en comptes de Barcelona

El diari anglès ha inclòs la capital catalana dins la llista de les ciutats més hostils d'Europa per al turisme

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Tarragona
Foto: Shutterstock
Publicitat

Barcelona és una de les destinacions turístiques més populars d'Europa i, en els darrers anys, la convivència entre els locals i els visitants s'ha vist afectada per l'augment del turisme de masses. Fa uns dies, Barcelona va acollir una manifestació on milers de persones van sortir al carrer en contra del turisme massiu i les conseqüències que comporta, com la pujada del preu dels lloguers i la desaparició de comerços locals per obrir franquícies i negocis d'altres països.

La protesta va tenir una gran repercussió mediàtica i, d'entre tots els vídeos que es van viralitzar, un va fer la volta al món. La gravació mostra alguns dels manifestants mentre mullen amb pistoles d'aigua alguns turistes asseguts a la terrassa d'un dels restaurants de la cadena Taco Bell a la ciutat, un vídeo que no ha agradat als visitants i pel qual el diari anglès The Times ha inclòs Barcelona dins la llista de les ciutats més hostils d'Europa per als turistes. La capital catalana, però, no és l'únic punt de l'Estat dins la llista, sinó que el diari també ha afegit Mallorca, una illa que també ha acollit diverses manifestacions contra el turisme de masses en els darrers mesos.

Turistes
Foto: Shuttestock

The Times ha destacat el moment en què els manifestants van disparar aigua als turistes i ha recordat que un dels objectius principals de les protestes és anar en contra dels pisos turístics gestionats per plataformes com Airbnb, no contra les persones. Respecte al mateix tema, el diari també ha explicat el compromís de l'Ajuntament d'acabar amb els pisos turístics cap a l'any 2029, una mesura que afectarà més de 20.000 immobles arreu de la ciutat. Tot i que el turisme no és l'únic causant de l'augment dels preus de l'habitatge a la ciutat, sí que és un factor a tenir en compte, un fet que també ha destacat el diari anglès, que assegura que "la ira i el ressentiment dels locals obligats a abandonar els seus barris encara no ha arribat al seu punt àlgid".

La millor ciutat catalana pels turistes

Llavors, The Times recomana els seus lectors no venir a Catalunya? Doncs no. El diari ha advertit que la situació actual de Barcelona no és la més favorable per als turistes i, en lloc de visitar la capital catalana, recomana visitar Tarragona. El mitjà ha inclòs la ciutat com una alternativa per "sentir-se benvingut" i la recomana com una bona opció per gaudir de la cultura i la gastronomia catalana en un ambient que encara "no s'ha vist ofegat pel turisme excessiu".

Tarragona. Anfiteatro romano
Shutterstock

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de escapades

    Últimes notícies

      Publicitat