[title]
Ja tenim premi a la Millor Coca de Sant Joan del 2021! És la coca de crema i pinyons de la botiga Can Plana de Sant Feliu de Llobregat. El premi a la millor coca creativa també s'ha quedat al Baix Llobregat, concretament al Papiol, a la pastisseria bomboneria Joan. I el premi a la coca més tradicional, la de fruites, ha estat per la fleca pastisseria Can Berta de Palau Saverdera (Girona).
La zona sud de Catalunya ha estat premiada amb el guardó per la millor coca de Sant Joan de llardons, que s'ha endut la pastisseria Cobo de l’Espluga del Francolí (Tarragona). La novetat de l'edició d'aquest any ha estat el premi a la categoria coca novell, i la guanyadora ha sigut Montse Expósito de l'escola d'hosteleria de l'institut Cavall Bernat.
En la tercera edició de la Millor Coca de Sant Joan hi han participat més de cent fleques i pastissers d'arreu de Catalunya. Per l'alta participació participants, aquest any hi ha hagut el jurat més nombrós de totes les edicions. I ha estat formar per:
Eric Ortuño, xef pastisser, guanyador del premi Millor Coca de Sant Joan 2020.
Pachi Larrea, xef pastisser, guanyador del premi Millor Coca de Sant Joan 2020.
Juli Álvarez, xef pastisser, guanyador del premi Millor Coca de Sant Joan 2020.
Jordi Bordas, guanyador de la Coupe du Monde de Pâtisserie (2011).
Anna Bellsolà, mestra pastissera a Baluard.
Mª Cruz Barón, Sotdirectora tècnica de l'escola del Gremi de Forners de la Província.
Jordi Farrés, mestre xocolater, professor en el Culinary Institute of Barcelona.
Pep Nogué, divulgador gastronòmic, i formador al Culinary Institute of Barcelona.
Iker Morán, periodista, i autor la Gulateca.
Jaume Cot, periodista, i redactor en Dulcipas.
Belen Parra, periodista gastronòmica, Gastronomistas.
Anna Torrents, periodista, redactora al Què fem.
Rafa Batalla, del Gremi Forners de Barcelona.
Albert Daví, Mnestre xocolater i formador a Barry Callebaut.
Gessamí Carames, pastissera i co-presentadora de Cuines en Tv3.
Pilar Marqués i Pablo Borrás, del Gremi de Forners Lleida.
El concurs té tota l'autoritat del món per decidir quines són les millors coques: a més del jurat d'experts, té el suport del Gremi de Flequers de Barcelona, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, el Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, el Gremi de Forners de Lleida i l'Associació de Forners i Pastissers de Balears.
Originàriament la coca de Sant Joan, amb més de cent anys de tradició, es pastava amb forma rodona, per retre culte al sol, ja que es menja durant la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, que celebra el solstici d’estiu.
NO T'HO PERDIS: Les millors coques de Sant Joan Barcelona
Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.