Notícies

Aquesta és la millor pizza que pots comprar en un supermercat

L’OCU ha analitzat 118 pizzes per dictaminar el seu posicionament dins l’Escala Saludable

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Pizza Hawaiana
Foto: Shutterstock
Publicitat

La pizza és el menjar de confort per a molts. Un diumenge de ressaca? Pizza de quatre formatges. Un dimarts de molta feina? Pizza de pepperoni. Un dijous qualsevol? Pizza margarida. A Barcelona, els amants d’aquesta especialitat italiana tenim sort: la millor cadena de pizzes artesanals del món té quatre establiments a la ciutat i la millor pizzera d’Espanya (i segona d’Europa) també la tenim aquí. Amb tot, a vegades no ve de gust sortir de casa per gaudir d’aquest menjar, per això a la nevera sempre es guarda un comodí per si ve de gust. Siguin fresques o congelades, a la llista de la compra mensual sempre hi ha una casella per la pizza.

L’opció de supermercat, però no és la més saludable. Així ens ho confirma l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que ha fet una anàlisi de 118 pizzes refrigerades i congelades de venda a supermercats per classificar-les en una Escala Saludable, que analitza la composició nutricional fent especial atenció al nivell de grasses saturades, els sucres i la sal, així com el grau de processament i els additius. 

El resultat és bastant tràgic: tres de cada quatre dels productes suspenen l’escala. Els pitjors resultats els han mostrat les pizzes de barbacoa, les de formatge i les de pernil i formatge. El que més preocupa a l’OCU és l’excés de sal a les racions, que incorporen de mitjana el 50% de la sal diària recomanada, la càrrega calòrica de l’aliment i la quantitat de grasses saturades que té. A més, també els alarma l’elevat grau de processament i l’abundància d’additius, com els colorants, espessidors i gelificant.

No totes les conclusions són negatives. L’OCU ha remarcat que les excepcions són les pizzes vegetals, ja que disset de les 25 analitzades han aconseguit una qualificació, almenys, acceptable. Encara més, dues d’elles es consideren una bona elecció alimentària: la Veggie Lovers de Garden Gourmet i la Vegetale de Forno di Pietra de Buitoni. Ambdues han destacat perquè no porten additius, tenen un baix contingut de grasses saturades i de processament. No obstant això, l’Organització remarca que les pizzes refrigerades o congelades de supermercat només s’haurien de consumir de manera ocasional i recomanen, com a alternativa, elaborar-les casolanament amb una base de pizza refrigerada i ingredients habituals de la dieta mediterrània. 

Podeu consultar l’Escala Saludable de pizzes de l’OCU a través del seu web. Aquí trobareu l’anàlisi completa de les 118 pizzes estudiades, així com altres informacions relacionades amb l’alimentació i el consum, com un llistat dels comerços més barats de la zona o informació sobre els drets que es tenen com consumidors. 

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzeries de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

 

Últimes notícies

    Publicitat