Notícies

Aquesta és la ruta en tren més bonica de Catalunya

El trajecte travessa quatre llacs, 40 túnels i 75 ponts

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Tren de Llacs
TuristrenTren de Llacs
Publicitat

Viatjar en tren no és només una manera sostenible de desplaçar-se, sinó també una de les més boniques, ja que permet gaudir dels paisatges sense haver de preocupar-se de res. Els trajectes que passen per la costa del Garraf o els que travessen el Maresme en són grans exemples, però el que s’emporta l’etiqueta de 'la ruta més bonica de Catalunya' no és cap d’aquests. 

Per gaudir del trajecte en ferroviari amb unes vistes espectaculars cal pujar al Prepirineu de Lleida i enfilar-se al Tren dels Llacs, un tren que circula entre muntanyes i passa per ponts i túnels, tot oferint un viatge a través de la naturalesa del territori. El recorregut, a més, compta amb dues opcions de transport: el Tren Panoràmic, un tren modern amb un disseny diàfan i obert per gaudir de les vistes exteriors, i el Tren Històric, un vehicle amb estètica antiga que incorpora locomotores dièsel i vagons que imiten la sèrie 6000 construïda l’any 1968, i que té un cotxe cafeteria amb una barra i un espai de descans. 

Tren dels Llacs
Tren dels Llacs

El trajecte del Tren dels Llacs parteix de Lleida i acaba a La Pobla de Segur, havent fet abans una parada a Balaguer, i havent travessat quatre llacs, 40 túnels i 75 ponts. Això sí, cal tenir en compte que el viatge només està disponible els dissabtes (fins al 26 d’octubre) i que només hi ha un horari: se surt de Lleida a les 10.40 h per arribar a La Pobla a les 12.35 h, i es torna a les 17 h de La Pobla per arribar a les 19 h a Lleida. 

Es poden adquirir els bitllets a través del web dels trens turístics de FGC per un preu de 37 euros per adult i 20,35 euros pels infants d’entre quatre i tretze anys. Els menors de quatre viatgen gratis.

Altres rutes boniques en tren

El Tren dels Llacs no és l’única proposta que els FGC ofereix dins la seva iniciativa de Turistren, el servei turístic que ofereix rutes en tren per descobrir diversos territoris catalans. Per exemple, hi ha el Cremallera de Núria, l’únic mitjà per accedir a l’estació de muntanya de la Vall de Núria; el Funicular de Gelida, un vehicle de la comarca de l’Alt Penedès amb 100 anys d’història, o el Tren del Ciment, una joia ferroviària històrica de la comarca del Berguedà i a les portes del parc natural del Cadí-Moixeró. 

NO T'HO PERDIS: 51 llocs de Catalunya que has de conèixer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat