Notícies

Aquesta és la segona ciutat més demandada per viure de Catalunya (i una de les més populars de l'Estat)

El municipi està al 'top 15' d'España, només superat per capitals de província i de la perifèria madrilenya

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Reus
Foto: Vivendex
Publicitat

El preu del lloguer a Barcelona va trencar, un altre cop, un rècord històric: llogar un pis a la ciutat ja val de mitjana de gairebé 1.200 euros. En els darrers mesos, el preu de l'habitatge s'ha disparat i ha arribat a nivells històrics a diferents punts de Catalunya, i Barcelona s'endú la primera posició. Per a sorpresa de ningú, malgrat la pujada de gairebé el 10% en els preus del lloguer durant el primer trimestre de 2024, Barcelona continua com la ciutat més demandada per viure de Catalunya. El que si ha sorprès ha estat la ciutat que la segueix: Reus s'ha convertit en el segon municipi català amb més demanda per viure.

Segons un estudi d'Idealista, la capital del Baix Camp concentra la segona pressió de la demanda sobre l'oferta d'habitatges a la venda més alta de Catalunya durant el primer trimestre de 2024. A escala estatal, Reus també és una de les poblacions més populars per viure i se situa a la posició número 12, només superada per ciutats de la perifèria de Madrid i per capitals de província com València i Santa Cruz de Tenerife. No hi ha una raó concreta per explicar aquest resultat, sinó que es tracta d'un conjunt de factors que influeixen, com la saturació de Barcelona, la necessitat de buscar preus més assequibles, les connexions amb transport públic i tenir el mar a prop.

Reus
Foto: Shutterstock

Tota causa té la seva conseqüència i la pujada de la demanda sobre l'oferta d'habitatges a Reus també ha provocat la pujada de preus al municipi, un augment del 6,3% en comparació als preus del juny de 2023. Si es comparen amb les xifres del març de 2024, els preus han incrementat un 1,8% i el preu mitjà per metre quadrat és de 1.334 €/m². Anton Gil, expert en habitatge i delegat de la immobiliària Vivendex a la província de Tarragona, ha explicat que, malgrat que els preus han pujat en els darrers anys, "la falta d'habitatges nous han portat als inversors (...) a comprar propietats, reformar-les i vendre-les renovades", una pràctica que també ha influenciat aquest augment.

"L'increment del preu del lloguer també ha motivat a moltes persones a comprar habitatges, ja que els preus de venda a Reus encara no han augmentat tant amb relació a altres ciutats", aclareix Gil. El municipi ha notat un increment important en el valor de l'habitatge a tots els seus barris, tot i que destaca el districte de Ponent, amb una mitjana de 1.493 €/m² i un increment anual dels preus del 7,6%; el de Mestral, amb una mitjana de 1.465 €/m²; i el de Centre, amb una mitjana de 1.287 €/m² i un increment anual del 10,5%.

*Podeu consultar aquí l'informe complet d'Idealista 

NO T'HO PERDIS: 51 llocs de Catalunya que has de conèixer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat