Notícies

Aquesta ginebra catalana es vol produir íntegrament a l’espai i exportar-se a la Terra

La fórmula del destil·lat és a base d’astrobotànics i és envasat en acer

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Outer Gin
Ig: @outerginOuter Gin
Publicitat

Diverses pel·lícules han predit la vida fora de la Terra, però imaginar que les nostres activitats quotidianes es desenvolupen a l’espai encara ens queda lluny. Tanmateix, alguns visionaris ja s’estan avançant als esdeveniments i estan ideant productes que es puguin produir en horitzons exteriors. És el cas d’Outer, una ginebra concebuda per ser elaborada de principi a fi a l’espai

Sembla una idea esbojarrada, però el destil·lat és fabricat a partir d’astrobotànics (plantes que han estat capaces de créixer en l’estació espacial internacional), de manera que objectivament la fórmula és possible crear-se fora de la Terra. A banda, és envasat en acer recobert d’estany, un material que ja s’utilitza per envasar aliments i altres productes en la indústria aeroespacial. 

El producte ja està materialitzat, però encara no ha sortit de la troposfera. Tanmateix, tal com ens ha avançat Marc Valls-Estefanell, cocreador de la marca, en una setmana ho farà: Outer pujarà a bord del Coet Lucid a Nou Mèxic per posar a prova el seu envàs. El viatge estratosfèric s’emmarca en la Spaceport America Cup, la conferència i competició interuniversitària d'enginyeria de coets més gran del món, en què per primera vegada en la història un equip català ha estat seleccionat per participar-hi.

Si bé aquesta oportunitat de testar el producte a l’espai ja és un pas de gegant per la marca, el seu objectiu final és produir la ginebra a l’espai, per això els creadors han ideat un pla per aconseguir-ho. En primer lloc, crear la fórmula del destil·lat i, després, dissenyar i fabricar l’envàs. Un cop executada la idea, el següent pas és becar a un/a estudiant perquè cursi un màster d’astrobotànica i encamini la seva tesi a millorar la fórmula original. A banda, també es contempla la recerca de finançament per poder produir i envasar la ginebra en una cambra de simulació espacial per poder estudiar i analitzar la producció de principi a fi en un entorn idèntic al de l’espai. 

El següent pas: viatjar a l’espai exterior. Arribats aquí, les fases finals del pla són crear 'Outer Fase07', l’edició especial i limitada del destil·lat produït a l’espai i exportat a la Terra, i, finalment, aconseguir produir en massa el producte. 

View this post on Instagram

A post shared by OUTER (@outergin)

De moment, ens hem de conformar amb la ginebra produïda al nostre planeta. De fet, la beguda és disponible en diferents indrets de Catalunya com al restaurant Bonanova de Barcelona, Sa Jambina de Calella, Pera Llimonera de Manresa i L’Era del Sol de Vic, entre d’altres. També va estar disponible al festival Embassa’t de Sabadell

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona






Últimes notícies

    Publicitat