Notícies

Aquesta ha estat la bonica resposta dels veïns davant l'atac homòfob al barri de la Trinitat Vella

L’Orgull de la Trini ha cridat el veïnat a donar resposta a l’atac comès contra el col·lectiu i el barri s'ha omplert de banderes LGTBI

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
gay pride
Pride BarcelonaLGBTI Pride
Publicitat

A principis de setmana el barri de la Trinitat Vella es va despertar amb un acte homofòbic. El Forn Trinitat havia penjat una bandera LGTBI a la façana de la plaça Trinitat amb motiu de l'Orgull 2024, i la matinada de dimarts la van trobar totalment calcinada. L’entitat L’Orgull de la Trini i l’Observatori contra la LGTBIfobia de Barcelona, juntament amb el propietari de l’establiment Josep Jordà, van denunciar els fets a través de les xarxes socials.

El comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Juvenntud i LGTBI de l’Ajuntament, Javi Rodríguez, va anunciar a través d’X que els fets s'investigaran com delicte d’odi i va afegir que "per coses com aquesta omplim la ciutat dels colors de l’orgull. Perquè aquells que es pensen que al seu barri no hi cap col·lectiu, estan molt equivocats".

Mentre els fets se solucionen judicialment, el veïnat de la Trinitat s’ha organitzat en contra de l’homofòbia. A partir d’una piulada de L’Orgull de la Trini a X, en què instaven les veïnes del barri a actuar en contra l’odi, balcons, finestres i façanes dels carrers s’han omplert de banderes LGTBIQ+. "Davant el seu odi, el nostre Orgull", és el lema d’aquesta resposta contundent i determinada.

@eltiktokdanito Davant el seu odi, el nostre Orgull ✊🏽🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ #orgulldelatrini2024 #semprehemestat #orgullo #lgtbi #Barcelona ♬ Soy Yo - Bomba Estéreo

"Anima’t a penjar la bandera LGTBIQ+ a la finestra o balcó. Si no la tens, aconsegueix-la a La Puntilla". Amb aquestes paraules s’ha fet la crida a combatre l’odi al barri i a organitzar-se contra l’atac homofòbic. A més, per aquells que s’han volgut sumar a la resposta, però no disposaven de cap bandera, se’ls ha animat a acudir a la merceria del barri per aconseguir-ne una. 

Divendres 28 de juny se celebra el dia de l’Orgull LGTBI en tot el món. Als voltants d’aquesta data és quan tenen lloc les festivitats reivindicatives del col·lectiu. A Barcelona, els actes es duran a terme del 28 de juny al 21 de juliol en tres escenaris de la ciutat: la plaça Universitat, la plaça Catalunya i el passeig de Lluís Companys. Els dies més potents seran el 18, 19, 20 i 21 de juliol, amb els concerts gratuïts i la Manifestació de l’Orgull LGTBIQ+ organitzada per Pride Barcelona el 20 de juliol. 

NO T'HO PERDIS: Pride! BCN 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat