Notícies

Aquesta històrica estació de tren de Barcelona es convertirà en un equipament cultural

L’edifici, inaugurat l’any 1854, porta dos anys tancat

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Estació Sant Andreu Comtal
Ajuntament de Barcelona Estació Sant Andreu Comtal
Publicitat

L’edifici de l’antiga estació de tren de Sant Andreu Comtal està tancat des del desembre del 2022, però ja té projecció futura: reobrirà com a equipament municipal. Segons ha avançat 'La Vanguardia’' la nova vida de l’immoble serà l’any que ve, ja que ara es troba vandalitzat i cal fer treballs de neteja i sanejament.

L’espai se cedirà a la Germandat Andreuenca, l’associació que agrupa diverses expressions de cultura popular arrelades a Sant Andreu de Palomar, i de moment s’utilitzarà per emmagatzemar els gegants i altres capgrossos del barri. La intenció és que l’estació esdevingui un equipament cultural amb elements de la imatgeria festiva i cultural de Sant Andreu.

En aquest sentit, la voluntat de la Germandat és crear la casa de la Festa Major; volen obrir l’espai a la resta d’entitats de cultura popular de Sant Andreu per mostrar el seu valor i així poder contextualitzar tots els elements de la festa. Tanmateix, el Pla d’usos encara està pendent d’aprovar-se amb el consistori, segons 'Betevé'.

El que ja està a punt d’ultimar-se és el contracte de lloguer entre l’Ajuntament i Adif. La regidora de Sant Andreu, Marta Villanueva, va explicar que s’ha establert un lloguer de 750 euros mensuals i per una durada de vint anys. Els dos primers anys, però aquest import tindrà una carència; els quatre següents, estaran bonificats al 85 %.

L’edifici de l’antiga estació de tren de Sant Andreu Comtal data de 1854 -de fet, es tracta de l'edifici ferroviari en servei més antic d'Espanya-. El consistori ja havia decidit conservar-lo per la seva importància història i, des de fa anys, ja estava establert que quan es reformés passaria a mans del barri.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat