Notícies

Aquesta joia modernista al centre de Barcelona ofereix visites guiades a 3 euros aquest estiu

El recorregut explicarà la història de l’edifici, els orígens i els usos que ha tingut al llarg dels anys

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Casa Macaya
CaixaForum | Casa Macaya
Publicitat

Barcelona està repleta de joies arquitectòniques, d’algunes més conegudes que d’altres, clar. Tots coneixem la Sagrada Família, la Casa Batlló o el Palau de la Música Catalana, però potser alguns no teníeu present el palau modernista Palau Macaya, un majestuós edifici ideat per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch el 1898. Si és el cas, no patiu, perquè aquest estiu (i fins a finals d’any), per apropar aquesta joia al públic, el CaixaForum ofereix visites guiades pel seu interior i exterior. I només per 3 euros.

El centre cultural de la Fundació "la Caixa" ha previst un recorregut per la història de les dues façanes, l’entrada, el pati, l’escalinata, les antigues cotxeres i la sala noble de la Casa Macaya. A més, durant la visita, es desvelaran els orígens i els usos que ha tingut l’edifici durant tots els seus anys d’història. I és que n’ha tingut molts, de propietaris. 

Durant el mes d'agost, les visites guiades seran els dilluns –en anglès– i els dimecres en castellà i català de manera alterna, tots dos dies a les 19 h. A partir del setembre, i fins a finals d'any, les visites guiades regulars seran els divendres a les 18 i les 19 h. Addicionalment, durant les vacances de Nadal, també es realitzaran el 23, 27 i 30 de desembre i el 2 de gener. Les entrades es poden adquirir a través del web de CaixaForum.

Casa Macaya
Ajuntament de BarcelonaCasa Macaya

Una mica d’història del Palau Macaya

Des de l’any 1947 l’edifici pertany a La Caixa, però el primer amo va ser l’empresari Roman Macaya Gibert, qui va manar a construir una residència familiar a Puig i Cadafalch i qui hi va viure fins a l’any 1914. Després, van seguir diferents propietaris. 

La casa va ser declarada bé cultural d'interès nacional el 1973; destaca pels seus grans arcs de pedra i l’escala ornamentada amb motius florals des de la qual s’accedia a la zona principal. La blanca façana i els seus balconets també s’imposen i criden l’atenció d’aquells que passen per davant. I amb motiu, perquè l’elaboració de l’obra hi van participar diferents artistes que van fer ús  ornamental de tècniques i materials propis d’aquell període. Joan Paradís i Figueres, per exemple, va ser l’encarregat dels esgrafiats interiors i exteriors; Antoni Maria Gallissà va dissenyar les rajoles; Marcel·lí Gelabert es va ocupar de la pintura decorativa; Manel Ballarín dels forjats, i Eusebi Arnau i Alfons Juyol de les escultures. Si passegeu pel passeig de Sant Joan, de segur que quedeu bocabadats. 

NO T'HO PERDIS: Els museus de Barcelona que sempre són gratis

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies
    Publicitat