Notícies

Aquesta joia modernista al centre de Barcelona ofereix visites guiades a 3 euros aquest estiu

El recorregut explicarà la història de l’edifici, els orígens i els usos que ha tingut al llarg dels anys

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Casa Macaya
CaixaForumCasa Macaya
Publicitat

Barcelona està repleta de joies arquitectòniques, d’algunes més conegudes que d’altres, clar. Tots coneixem la Sagrada Família, la Casa Batlló o el Palau de la Música Catalana, però potser alguns no teníeu present el palau modernista Palau Macaya, un majestuós edifici ideat per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch el 1898. Si és el cas, no patiu, perquè aquest estiu (i fins a finals d’any), per apropar aquesta joia al públic, el CaixaForum ofereix visites guiades pel seu interior i exterior. I només per 3 euros.

El centre cultural de la Fundació "la Caixa" ha previst un recorregut per la història de les dues façanes, l’entrada, el pati, l’escalinata, les antigues cotxeres i la sala noble de la Casa Macaya. A més, durant la visita, es desvelaran els orígens i els usos que ha tingut l’edifici durant tots els seus anys d’història. I és que n’ha tingut molts, de propietaris. 

Durant el mes d'agost, les visites guiades seran els dilluns –en anglès– i els dimecres en castellà i català de manera alterna, tots dos dies a les 19 h. A partir del setembre, i fins a finals d'any, les visites guiades regulars seran els divendres a les 18 i les 19 h. Addicionalment, durant les vacances de Nadal, també es realitzaran el 23, 27 i 30 de desembre i el 2 de gener. Les entrades es poden adquirir a través del web de CaixaForum.

Casa Macaya
Ajuntament de BarcelonaCasa Macaya

Una mica d’història del Palau Macaya

Des de l’any 1947 l’edifici pertany a La Caixa, però el primer amo va ser l’empresari Roman Macaya Gibert, qui va manar a construir una residència familiar a Puig i Cadafalch i qui hi va viure fins a l’any 1914. Després, van seguir diferents propietaris. 

La casa va ser declarada bé cultural d'interès nacional el 1973; destaca pels seus grans arcs de pedra i l’escala ornamentada amb motius florals des de la qual s’accedia a la zona principal. La blanca façana i els seus balconets també s’imposen i criden l’atenció d’aquells que passen per davant. I amb motiu, perquè l’elaboració de l’obra hi van participar diferents artistes que van fer ús  ornamental de tècniques i materials propis d’aquell període. Joan Paradís i Figueres, per exemple, va ser l’encarregat dels esgrafiats interiors i exteriors; Antoni Maria Gallissà va dissenyar les rajoles; Marcel·lí Gelabert es va ocupar de la pintura decorativa; Manel Ballarín dels forjats, i Eusebi Arnau i Alfons Juyol de les escultures. Si passegeu pel passeig de Sant Joan, de segur que quedeu bocabadats. 

NO T'HO PERDIS: Els museus de Barcelona que sempre són gratis

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat