[title]
Si hi heu passat per davant, segurament us heu aturat a la porta per observar la seva solemne façana, que fa cinc cèntims del seu espectacular interior. Les xemeneies amb mosaic, els arcs parabòlics, els vitralls i els trencadissos són només alguns dels elements que fan del Palau Güell un dels edificis més espectaculars de l’obra de Gaudí i de Barcelona, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco. Tant si ja hi heu entrat com si encara ho teniu pendent, ara podreu visitar el marc modernista del Palau d’una manera molt diferent.
A partir del 14 de novembre i fins al 28 del mateix mes, el Palau oferirà tres experiències sonores que combinen l’art i la tecnologia sota el nom d’Orgànic. El nou cicle de música de l’edifici combinarà elements clàssics amb la tecnologia contemporània per explorar noves formes d’expressió a través de la música de tres artistes amb una visió pròpia: Carles Viarnès, Raül Refree i Katta. Els tres músics interactuaran en directe amb l’orgue històric sota la cúpula del Palau per crear un diàleg entre la música i l’espai arquitectònic, tot i que, a més de l’original, també els acompanyaran dos orgues addicionals i teclats MIDI al nivell del públic.
El cicle de música, dirigit pel mestre orguener Albert Blancafort, vol convertir el Palau Güell en el punt de trobada per excel·lència de les noves tendències musicals amb una proposta innovadora i apta per a tots els públics. Cal destacar que un altre dels objectius era fer aquesta iniciativa accessible per a tothom, per aquest motiu les entrades tenen un cost de 15 euros. Si voleu reservar-hi el vostre seient, ho podeu fer a través de la pàgina web del Palau Güell, i us recomanem que no badeu a fer-ho, ja que les entrades són limitades per no superar l’aforament de la sala.
L’agenda de l’Orgànic
L’Orgànic donarà el tret de sortida el pròxim 14 de novembre a les 19.30 h amb el pianista i compositor català Carles Viarnès. En el seu darrer treball, Hyper O, se submergeix en el món dels orgues a través de dos instruments modulars que generen una nova manera d’escoltar aquest instrument. En l’actuació al Palau Güell, Viarnès tractarà la seva audició com una “exposició de quadres sonors”, com si cada orgue fos una pintura viva i efímera.
El dijous 21 de novembre serà el torn del també català Raül Refree, un intèrpret, compositor i productor musical que té l’orgue com la seva font principal d’inspiració. La seva sessió a l’Orgànic tindrà el nom d’Interleggere ad afectum –en català, ‘llegir entre l’emoció’– i planteja un diàleg entre les emocions de l’artista i la interacció d’un ordinador amb un programa d’intel·ligència artificial.
L’organista txeca Katta serà l’encarregada de tancar el cicle musical el 28 de novembre amb una versió adaptada del seu darrer treball, Vox organi. L’actuació inclourà els seus característics cants en una antiga llengua eslava i farà servir una tecnologia sofisticada aplicada als orgues i amb música postminimalista composta per ella mateixa.