[title]
Barcelona és una ciutat ideal per als amants del cafè. Si vosaltres formeu part d’aquest grup, segur que ja us heu recorregut algunes de les millors cafeteries de la ciutat, i encara que penseu que ja les heu vistes totes, a Barcelona sempre hi ha novetats. Si us acosteu a la botiga de Massimo Dutti del passeig de Gràcia, al número 96, i pugeu fins a la segona planta, descobrireu una meravellosa terrassa modernista amb vista a la part de darrere de la Pedrera amb una cafeteria d’especialitat barcelonina on també podreu tastar una boníssima xocolata artesana feta per la mateixa botiga.
La iniciativa es tracta d’una col·laboració amb LOT Roasters, una cafeteria barcelonina situada al número 43 del carrer Bailèn. Ara, fins al gener del 2025, cada dia de 10 a 18 h, també podreu tastar el seu cafè d’especialitat i algunes de les seves xocolates artesanals en una terrassa que funciona com un oasi a ple centre de la ciutat i amb un gran llegat arquitectònic darrere. La façana de l’edifici modernista dins el qual es troba la botiga ja fa cinc cèntims de l’estètica que ens hi podem trobar a dins. La construcció va ser projectada per Antoni Rovira l’any 1898 i va ser la residència del pintor Ramon Casas durant la primera meitat del segle XX. Malgrat que és la flagship de Massimo Dutti des del 2016, la marca va respectar els elements i ornaments originals de la segona planta, com la xemeneia monumental i el terra i les parets de mosaic.
Abans de començar els treballs de rehabilitació, es va dur a terme un llarg procés d’investigació per aconseguir el resultat més fidel a l’original possible. Les obres, però, no només van actuar a l’interior de l’edifici, sinó que també van tenir en consideració la gran terrassa. Els coneguts paisatgistes anglesos Harry i David Rich es van encarregar de dissenyar el nou espai, també amb l’objectiu de preservar la identitat modernista que caracteritzava el pati originalment. El projecte va incloure diferents tipus de plantes apropiades per al clima barceloní, així com materials per al terra i el mobiliari que no es fessin malbé amb la calor, la pluja o el fred.
LOT Roasters, un projecte barceloní
Dins la llarga llista de cafeteries d’especialitat, hi trobem LOT Roasters, un projecte fundat per la parella formada pel xef Cristian Larrosa i Úrsula Pérez que fusiona el cafè i el cacau. L’únic establiment de la firma, al número 43 del carrer Bailèn, funciona com a botiga, així com a laboratori, xocolateria i cafeteria, ja que tots els processos que requereixen tant el cacau com el cafè, es fan in situ. Sota els valors del comerç just i la producció orgànica, podeu trobar-hi productes com la xocolata blanca, el cacau txai i diferents infusions amb base de xocolata.