Notícies

Aquesta torre noucentista centenària de Barcelona s'enderrocarà per l'ampliació d'una escola privada

La casa del 1915 està en desús i desocupada des de l'any 2003 i es troba en molt mal estat

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Princess Margaret International School
Foto: Princess Margaret International School
Publicitat

Barcelona està plena d'edificis emblemàtics que han estat testimonis de l'evolució de la ciutat i que s'han convertit en part de la seva història. Malgrat que conservar el llegat arquitectònic de la ciutat és essencial per no oblidar el seu passat, alguns d'aquests edificis han desaparegut, com va ser el cas de l'enderrocament de tres torres modernistes al Putxet l'any 2015. Tot i les denúncies dels veïns, en el mateix carrer Bertran ja s'han enderrocat fins a set torres de principis del XX, unes desaparicions que han empobrit el patrimoni barceloní. Ara, la ciutat també s'acomiadarà per sempre d'una casa noucentista de 1915, situada a la cantonada del passeig de la Font d'en Fargues amb el carrer del Trèvol, i la raó no ha agradat als barcelonins.

Segons ha avançat Betevé, la casa històrica anirà a terra per poder tirar endavant el projecte d'ampliació de l'escola internacional Princess Margaret, un centre d'estudis privat que es troba al costat de l'edifici i que actualment, només acull estudiants fins a l'últim curs de secundària. Amb l'ampliació, l'escola podrà incloure dos cursos de batxillerat perquè els seus alumnes puguin continuar els estudis al mateix centre sense la necessitat de buscar-ne d'altres, una demanda que les famílies reclamaven des de fa anys. El nou edifici tindrà dues plantes amb aules i sales d'estudi, biblioteca, laboratori i despatxos, entre altres espais, per als dos cursos de batxillerat i tot l'equip docent. Encara no hi ha una data oficial per l'enderrocament de la casa noucentista ni per l'inici de les obres de la nova escola, ja que el projecte encara no té la llicència d'obres.

Princess Margaret International School
Foto: Princess Margaret International School

Àlex Cerdà, el director de l'escola, ha explicat a Betevé que l'edifici que reemplaçarà la casa noucentista tindrà una estètica "en consonància amb l'entorn" on conviuran elements antics i moderns. Malgrat que abans de presentar el projecte l'escola es va plantejar rehabilitar la casa sense necessitat d'enderrocar-la, finalment no va poder ser pel seu mal estat. 

Una torre descuidada

Des que es va construir l'any 1915, la torre noucentista ha tingut diferents usos. Durant el segle XX, la casa va formar part de les torres d'estiueig per a famílies de la burgesia catalana dins el marc de la planificació del barri i unes dècades després, va acollir l'escola Graziel·la fins al 2003. Des de llavors, la casa va quedar en desús i desocupada, una situació que ha fet que el seu estat empitjorés fins a estar gairebé en runes, un estat lamentable que ha impossibilitat la seva rehabilitació. Algunes organitzacions com el Grup d'Estudis Històrics el Pou han lamentat que l'edifici no estigués protegit i ningú s'hagi fet càrrec del seu manteniment, com és el cas d'altres cases de la mateixa zona. La notícia també ha arribat a les xarxes socials, on molts usuaris han mostrat la seva indignació amb comentaris com "una forma com una altra d'aniquilar l'arquitectura catalana i la seva història", "quina vergonya! Destruir cases amb història per fer un nyap. I a sobre la casa sense catalogar" i "quin desastre".

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat