Notícies

Aquestes espectaculars i sorprenents postres inspirades en 'Joc de trons' ja es poden menjar a Barcelona

Trobareu l'Ou Drakarys al nou restaurant Wild Food, que s'ha instal·lat a la Casa de les Punxes després de vuit anys triomfant a Granada

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Ou Drakarys, Wild Food Barcelona
Foto: Wild FoodOu Drakarys, Wild Food Barcelona
Publicitat

'Drakarys!' és el crit que els Targaryen fan servir per ordenar als seus temibles dracs voladors que escupin foc. I com tothom que ha vist 'Joc de trons' sap perfectament, els dracs neixen de valuosíssims ous que es guarden i transporten com si fossin tresors: són la seva arma més mortífera. Doncs bé, la Rocío Maldonado, gran fan d'aquesta saga de fantasia, va crear unes postres que fan honor als dracs de George R. R. Martin. Aquests ous de xocolata són durs per fora i amaguen un secret a dins. I, com 'La cançó de gel i foc', són freds i calents. Si els llancem salsa de toffee calenta per sobre, es desclouen i descobreixen un nucli de bescuit d'avellana, cruixent de 'pailleté' i cremós de xocolata 'kinder'.

Tota aquesta explosió de sabors, textures i temperatures la trobareu al Wild Food de Barcelona, el restaurant vegà i sense gluten que ha obert Rocío Maldonado als baixos de la Casa de les Punxes després de dirigir amb èxit des de fa vuit anys el de Granada. Aleshores li deien que estava boja. Un restaurant 'plant based' a la capital de les tapes? En aquell moment només n'hi havia dos, però eren més clàssics, i ella volia un "restaurant vegà bonic i que canviés la carta almenys dos cops l'any". Instal·lat en un hotel de quatre estrelles a l'emblemàtica plaça d'Isabel la Catòlica, a peu de carrer, el Wild Food és un establiment modern i elegant que s'ha convertit en un 'must' entre els granadins.

Ou Drakarys, Wild Food Barcelona
Foto: Wild FoodOu Drakarys, Wild Food Barcelona

Una cuina acolorida

A Barcelona (Avinguda Diagonal, 420), han obert fa uns mesos i encara no tenen tots els plats de la carta, però s'espera que al setembre ja estigui a ple rendiment, amb una magnífica terrassa al triangle que hi ha a la confluència entre Rosselló i el lateral de la Diagonal. De moment, podeu demanar-hi entrants com els edamame trufats, les croquetes de temporada, els tacos de jackfruit, els uramakis de moniato i espàrrecs envoltats de pebrot cuit i macerat amb maionesa de kimchi, flamejat i amb salsa teriyaki, o bé makis cruixents amb alvocat, jackfruit i maionesa coreana de gochujang. Entre els primers, trobareu curri vermell amb xips de coco i algues, cacauets i coriandre; pad thai selvàtic amb tofu cruixent, bimi tendre i pak choi fresc; a banda d'arròs melós, i un parell de pizzes i hamburgueses veganes. Pel que fa als dolços, la joia de la corona és l'Ou Drakarys (per compartir!), però també tenen una Pantera Rosa que respecta el sabor de la nostàlgia, però en versió sana i conscient. I n'hi haurà d'altres ben aviat.

Wild Food Barcelona
Foto: Wild Food BarcelonaWild Food Barcelona

'Follow the rabbit'

El Wild Food Barcelona obre de dilluns a diumenge de 9 a 23.30 h, amb cuina ininterrompuda de 12 a 22.30 h. Serveix esmorzars, brunchs, dinars i sopars, i té un menú de migdia de dilluns a divendres que, per 14,90 euros, dona dret a un primer, un segon, unes postres més llimonada o aigua. Tot perfectament apte per a celíacs i lliure de crueltat animal: "El cor de Wild Food és el respecte i l'amor als animals", assegura Maldonado, que també vol acollir activitats culturals en aquest espai de colors vius i càlids, neons i sostres alts banyat per llum natural vigilat pel conill d'Alícia. "Follow the rabbit", llegim al mural, i això farem. 

Wild Food Barcelona
Foto: Wild Food BarcelonaWild Food Barcelona

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegans de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Últimes notícies

    Publicitat