Notícies

Aquestes són les 10 vinyes més boniques i espectaculars d'Europa

Un estudi ha analitzat més de 20.000 ressenyes de Google per avaluar quines són les destinacions més pintoresques

Liv Kelly
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per:
Laia Jordà Sánchez
Vinya, paisatge
Foto: Shutterstock
Publicitat

És cert que l'únic propòsit d'una vinya és ser un lloc eficient i rendible per produir bon vi, però la seva ubicació a llocs paradisíacs com entre els turons magnífics, sovint amb un clima càlid i assolellat, fan que el cultiu de raïm excel·lent i la bellesa natural sovint vagin de bracet.

Catalunya està plena de vinyes precioses on fer tastos de vins ben diversos, però no és l'únic lloc on en podeu trobar, sinó que altres parts d'Europa també estan atapeïdes de vinyes que, encara que no sigueu fanàtics del vi, no us podeu perdre. Si en voleu visitar alguna, tastar una mica de vi i fer algunes fotos per a l'Instagram, quina és la millor? Bé, l'operador de ferris DFDS ha analitzat 20.000 ressenyes de Google a la recerca de paraules com "bell", "pintoresc" i "escènic", i a cadascuna de les vinyes se li ha assignat una puntuació segons la seva bellesa.

vinya Vinarija Rizman
Foto: Vinarija Rizman

Per tant, quines són les vinyes més maques d'Europa? Doncs la primera posició ha estat per la vinya Vinarija Rizman, al sud de Croàcia, amb 97,9 punts sobre 100 per davant de regions vinícoles famoses com Itàlia i França. Aquesta vinya és de propietat familiar i compta amb 23 hectàrees i més de 1.700 oliveres. En segon i tercer lloc no és sorprenent que estigui Itàlia, que s'ha endut la plata i el bronze amb les vinyes de Poggio del Moro Boutique Winery i Winery San Giorgio a Lapi, tots dos al centre d'Itàlia, entre Florència i Roma. França, en canvi, no apareix fins al cinquè lloc amb Château de la Crée, seguida de prop pel Regne Unit amb l'English Oak Vineyard.

Aquestes són les deu vinyes més boniques d'Europa

1. Vinarija Rizman, Croàcia

2. Bodega Boutique Poggio del Moro, Itàlia

3. Celler San Giorgio a Lapi, Itàlia

4. Abaia Celler i Vinya, Albània

5. Château de la Crée, França

6. English Oak Vineyard, Regne Unit

7. Kastel Sikuli, Croàcia

8. Quinta do Jalloto, Portugal

9. Momik WineCube, Armènia

10. Celler Vitis, Croàcia

Vinya, paisatge, Itàlia
Foto: Tripadvisor

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de escapades

    Últimes notícies

      Publicitat