[title]
El MNAC acull 3 noves obres d’art provinents del Reina Sofía a la seva col·lecció permanent. Les tres pintures s'incorporen a les sales del Museu Nacional gràcies a un acord d'intercanvi de dipòsits entre els dos museus. Per la seva part, el Museo Reina Sofía rebrà quatre obres de la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya: un Canals, un Urgell, un Nonell i una escultura medieval.
Et recomanem que visitis el museu per rebre com déu mana les noves incorporacions artístiques, però t’ensenyem com són perquè satisfacis la curiositat!
‘Pintura’, de Joan Miró (1949)
L'obra de Miró ja es pot veure a les sales de la col·lecció permanent del Museu Nacional. La peça serveix de punt de partida de les sales dedicades a l'art de postguerra català, ja que és una obra d’art que Miró va pintar l’any 1949, quan ja havia tornat a Barcelona després de l’exili. Aquesta pintura de grans dimensions ens mostra ja el llenguatge de maduresa de Miró, combinant contundència expressiva i refinament poètic i tècnic. També és un testimoni de la influència que l’artista va rebre dels surrealistes, particularment en el grup 'Dau al Set'.
‘La Guerra Civil’, de Celso Lagar (1936)
Aquesta pintura és un amalgama d’escenes diferents que mostren els dos bàndols enfrontats durant la Guerra Civil i els efectes que la violència va tenir sobre la població. Alguns fragments al·ludeixen a episodis concrets del conflicte, com l'exhibició dels cadàvers profanats de les monges al convent de les Saleses de Barcelona i altres escenes ens recorden als afusellaments de Goya, establint una línia de continuïtat amb la història tràgica d'Espanya. La pintura de Celso Lagar es pot veure a les noves sales dedicades a l'art de la Guerra Civil Espanyola, en un espai dedicat a les víctimes i al paper de la dona durant el conflicte, al costat del retrat de la miliciana Lina Ódena.
‘Omorka’, de Modest Cuixart (1957)
Aquesta obra de gran format ens situa en el moment de l’abstracció informalista en què es van aventurar molts artistes com Cuixart. Amb aquest nou llenguatge, Cuixart obtindria un gran èxit internacional que culminaria amb el Primer Premi Internacional de Pintura de la Biennal de São Paulo el 1959. L'abstracció de Cuixart suggereix un espai de foscor que contrasta amb uns traços radiants, que evoquen forces còsmiques. Aquesta serà una obra fonamental a l'hora de mostrar la potència i l'impacte de l'informalisme a Catalunya.
NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona
Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat