Notícies

Aquestes són les 7 normes que hauran de seguir els turistes que visitin Barcelona a l’estiu

Els manaments s’emmarquen dins el nou pla de gestió dels 16 Espais de Gran Afluència de la ciutat

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
barcelona turistes
Shutterstock
Publicitat

Barcelona és un destí molt popular durant tot l’any, però a l’estiu les visites d'estrangers s’intensifiquen. L’Ajuntament, conscient de les tensions que s’estan desencadenant per això, ha definit un nou pla de gestió del turisme a la ciutat per minimitzar les externalitats negatives que l’activitat turística pot generar i, alhora, per garantir que el turisme continuï aportant dinamisme i riquesa a Barcelona. El projecte, que ja ha estat validat pel Govern municipal i que es posarà en marxa aquest estiu, es basa en la definició de setze Espais de Gran Afluència (EGA), i les seves particularitats, en les que s’implementaran mesures específiques. 

A banda, el Pla d’EGA ha creat una campanya de comunicació adreçada específicament als turistes –és en anglès– i que és visible en diferents formats per tota la ciutat des d’aquesta setmana. L’acció, que duu per lema 'Barcelona, our home. And yours' (Barcelona, casa nostra. I teva) i el subtítol de 'Everyones is welcome. Be respectful and you’ll be respected' (Tothom és benvingut. Sigues respectuós i seràs respectat), estarà activa fins a finals del mes d’agost. 

A més, aquesta campanya conté un conjunt de set consells que pretenen conscienciar les persones visitants de la necessitat de respectar les normes de conducta. Les indicacions que es demanen seguir, en to informal i personal (i, evidentment, escrites en anglès), són: 

  1. Tothom és benvingut. Sigues respectuós i seràs respectat.
  2. Gaudeix de la ciutat! Però, si us plau, respecta el veïnat. Mereixen un bon descans nocturn.
  3. La millor manera per mantenir la ciutat neta: no llencis brutícia a terra.
  4. Descobreix els racons secrets de Barcelona. La nostra oficina de turisme t’ajudarà.
  5. La manera més fàcil de moure’s per la ciutat: a peu o en transport públic.
  6. Estem orgullosos de la nostra ciutat. Cuida-la com nosaltres ho fem!
  7. A Barcelona fem un ús responsable de la nostra aigua. Cada gota compta, així que fes la teva part.
Pla de gestió del turism
Ajuntament de BarcelonaPla de gestió del turism

Aquests missatges seran visibles en llocs concorreguts pels turistes, com les oficines d’informació turística, hotels, mercats municipals o autobusos, entre d’altres. També es projectaran a les pantalles de recollida d’equipatge de l’aeroport i a les dels interiors dels metros, i en diferents pàgines web d’operadors turístics. L’objectiu principal és maximitzar la difusió i que els anuncis siguin visibles en diferents indrets i en diferents moments.

Els 16 EGA de la ciutat

D’entre totes les zones de Barcelona, el Pla ha considerat que les que són eminentment turístiques són: Park Güell, Sagrada Família, Boqueria – Gardunya, passeig de Gràcia – Plaça Catalunya, Barri Gòtic, la Rambla, Sant Pere – Santa Caterina, la Ribera i la Barceloneta. En aquesta fase d’inici de model de governança, però, s’ha prioritzat tres d’aquestes zones perquè són les que presenten una major afluència de visitants. Així, al voltant de la Sagrada Família, al Park Güell i a la zona del Mercat de la Boqueria i la plaça de la Gardunya, ja s’han començat a implementar mesures.

La posada en marxa del Pla d’EGA suposa el desplegament de 33 accions i una inversió de com a mínim 44,2 milions d’euros (en aquest mandat). Entre les mesures s’hi troben l’ampliació de la dotació d’agents cívics, els reforços dels operatius de neteja i seguretat o bé la dotació de recursos extraordinaris per a desenvolupar mesures en aquests EGA.

EGA
Ajuntament de BarcelonaEGA

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona





Últimes notícies

    Publicitat