Notícies

Aquestes són les ciutats més cares del món per teletreballar el 2024

Un estudi ha analitzat 200 factors per elaborar el rànquing de les ciutats amb el cost de vida més alt per als treballadors internacionals

Liv Kelly
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Liv Kelly
Escrit per:
Laia Jordà Sánchez
Hong Kong
Foto: Shutterstock
Publicitat

Tot i que algunes persones es traslladen a l'estranger per poder estalviar i viure en un país més assequible (especialment les que treballen des de casa i poden viure la vida nòmada digital), d'altres prefereixen anar a algunes de les ciutats més cares del món, ja que algunes d'elles concentren les millors oportunitats laborals.

Però, quina és la ciutat més cara per als professionals internacionals que fan teletreball? L'empresa de serveis financers Mercer, que informa els empresaris de la millor manera de compensar els seus treballadors que es traslladen a l'estranger, ha dut a terme una investigació per esbrinar-ho.

Després d'analitzar 226 ciutats d'arreu del planeta segons 200 factors diferents, com el cost del transport, el menjar, la roba i l'entreteniment, el lloc més car per aquest tipus de treballadors torna a ser, per cinquè any consecutiu, Hong Kong. La ciutat asiàtica és la que registra els preus de l'habitatge més alts del món, així com els costos del transport i del menjar.

Hong Kong
Foto: Shutterstock/Hong Kong

La segona posició també l'ocupa una ciutat d'Àsia, Singapur, seguida de quatre suïsses, Zúric, Ginebra, Basilea i Berna. Si tirem la vista cap avall, trobem Barcelona en la posició 66, un lloc que la converteix en la ciutat de l'Estat per viure més cara per als 'expats', deu posicions per davant de Madrid, que es troba a la 76. Aquests són els 15 països més cars del món per viure per als 'expats':

1. Hong Kong, República Popular de la Xina

2. Singapur, Singapur

3. Zúric, Suïssa

4. Ginebra, Suïssa

5. Basilea, Suïssa

6. Berna, Suïssa

7. Nova York, Estats Units

8. Londres, Regne Unit

9. Nassau, Bahames

10. Los Angeles, Estats Units

11. Copenhaguen, Dinamarca

12. Honolulu, Estats Units

13. San Francisco, Estats Units

14. Bangui, República Centreafricana

15. Dubai, Emirats Àrabs

D'altra banda, si mirem la llista per la cua, els deu països més econòmics per viure si teletreballeu des de l'estranger són:

216. Taixkent, Uzbekistan

217. Havana, Cuba

218. Windhoek, Namíbia

219. Durban, Sud Àfrica

220. Blantyre, Tadjikistan

221. Blantyre, Malawi

222. Karachi, Pakistan

223. Bixkek, Kirguizstan

224. Islamabad

225. Lagos, Nigèria

226. Abuja, Nigèria

*Consulteu aquí l'informe complet de Mercer de les ciutats per cares per als treballadors digitals internacionals

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de benestar

    Últimes notícies

      Publicitat