Notícies

Aquestes són les millors universitats del món segons un prestigiós rànquing internacional

Segons el QS World Universities Ranking for 2025, la segona millor universitat de l'Estat està a Barcelona

Laia Jordà Sánchez
Liv Kelly
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per:
Liv Kelly
Universitat de Barcelona, UB
Foto: Universitat de Barcelona
Publicitat

Cada any hi ha desenes de rànquins arreu del món que puntuen quines són les millors universitats del planeta, però no tots tenen el mateix prestigi. El de Times Higher Education i el rànquing acadèmic d'universitats mundials de Xangai són dos dels que més renom tenen a escala mundial. Dins la llista també es troba el Quacquarelli Symonds (QS), que acaba de publicar el seu rànquing anual per al 2025, que valora des dels professors fins a la satisfacció dels estudiants. 

Aquest any, el QS World University Rankings ha avaluat més institucions que mai, amb 1.500 universitats estudiades amb lupa. Tot això, la primera posició se l'ha endut per tretzè any consecutiu el mateix centre nordamericà: l'Institut Tecnològic de Massachusetts. També conegut com a MIT, aquest centre s'ha endut, un cop més, la medalla d'or a la millor universitat del món. QS Top Universities explica que, "en la seva fundació el 1861, el MIT era inicialment una petita comunitat de solucionadors de problemes i amants de la ciència amb moltes ganes d'aportar el seu coneixement al món. Avui dia, el MIT s'ha convertit en un gegant educatiu, amb uns 1.000 professors i més d'11.000 estudiants de grau i postgrau". A més de l'institut, entre el top 20 hi figuren sis institucions nord-americanes més, incloses Harvard, Stanford i Cornell.

Massachusetts Institute of Technology (MIT)
Foto: Shutterstock/ Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Pel que fa al segon lloc, el premi ha viatjat cap al Regne Unit, a l'Imperial College de Londres, una universitat que s'ha endut la plata per davant d'altres com Oxford i Cambridge (tot i que totes dues també han quedat entre les 10 primeres). Dues institucions de Singapur, dues de xineses i tres d'australianes completen les 20 primeres posicions. Aquesta és la llista completa del top 20:

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT), Estats Units

2. Imperial College London, Regne Unit

3. University of Oxford, Regne Unit

4. Harvard University, Estats Units

5. University of Cambridge, Regne Unit

6. Stanford University, Estats Units

7. ETH Zurich. Suïssa

8. National University of Singapore, Singapur

9. University College London, Regne Unit

10. California Institute of Technology (Caltech), Estats Units

11. University of Pennsylvania, Estats Units

12. University of California, Berkeley, Estats Units

13. The University of Melbourne, Austràlia

14. Peking University, Xina

15. Nanyang Technology University, Singapur

16. Cornell University, Estats Units

17. The University of Hong Kong, Hong Kong

18. The University of Sydney, Austràlia

19. The University of New South Wales, Austràlia

20. Tsinghua University, Xina

Barcelona té la segona millor universitat de l'Estat

Fa unes setmanes, l'anàlisi anual de la Fundació CYB va reconèixer la Universitat de Barcelona (UB) com la millor de l'Estat, una opinió que no ha corroborat el rànquing de QS, que ha entregat al centre la medalla de plata, superada només per la universitat Complutense de Madrid. La UB es troba a la posició 165 amb una puntuació de 50,8 sobre 100 que inclou els 92,2 punts a sostenibilitat envers els 26,3 punts respecte a la ràtio d'estudiants internacionals. Dins les millors 200, a la posició 175 també s'hi troba la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un 49,2 sobre 100. Si tirem més cap avall, la Universitat Pompeu Fabra es troba a la posició 265 i la Politècnica de Catalunya a la 371 de més de 1.500 centres.

*Consulteu aquí el rànquing complet del QS World Universities Ranking for 2025

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat