Notícies

Aquestes són les tres platges de Catalunya on hi ha més possibilitats de veure un tauró

Des de fa prop d’una dècada aquests animals són cada vegada més presents a les costes mediterrànies

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Tintorera (Prionace glauca)
ShutterstockTintorera (Prionace glauca)
Publicitat

Amb l’arribada de l’estiu i la calor és cada vegada més freqüent veure circular per xarxes l’albirament de grans animals marins a les costes. Si bé topar-se amb dofins mentre s’està de vacances pot ser una experiència extraordinària, trobar-se cara a cara amb taurons en pot ser una de traumàtica. No és gaire normal la seva presència en platges mediterrànies, però des de fa aproximadament una dècada la xifra ha anat augmentat progressivament, per això us expliquem on hi ha més possibilitats que en trobeu un segons Nautical Channel, el canal de televisió dedicat a la programació nàutica. 

Pel que fa al litoral català, on hi ha més possibilitats de veure una espècie de tauró és a Tarragona. Concretament a les platges de Martinenca, Maricel i Marjal, totes elles en la localitat d’Alcanar, on l’estiu de l’any passat es van veure dues tintoreres. Els espais van haver de tancar i prohibir el bany. 

Altres costes pròximes a Catalunya on també s’han albirat taurons en els últims anys són les Illes Balears, València i Alacant. Tanmateix, cal recalcar que normalment les espècies que es troben en el Mediterrani són inofensives. Les aigües fredes de l’Atlàntic i el Cantàbric són l’hàbitat dels grans taurons. 

Motius de l’augment de taurons 

L’augment de la presència d’aquests animals a les platges mediterrànies és degut a diversos factors, però la raó principal és pel canvi climàtic, segons la majoria d’investigadors i biòlegs. Els canvis de temperatura de l’aigua han comportat modificacions en els patrons de migració de les espècies marines i, en conseqüència, han afectat la distribució dels taurons, portant-los a aigües on abans no eren comuns.  

Un altre motiu, segons Nautical Channel, és la sobrepesca. Aquesta caça excessiva provoca la disminució de peixos i, en resultat, els taurons que s’alimenten d’aquests animals es queden sense aliment i s’apropen més a les costes en cerca de preses. 

Taurons més comuns a les costes espanyoles

El tauró Blau, més conegut com a tintorera, és el més probable de veure a les platges mediterrànies; es reconeix pel seu color blau brillant i perquè normalment habita en aigües més profundes. També es pot veure al mar Mediterrani el tauró Gat, una espècie petita i allargada que viu en aigües poc profundes. 

En altres costes espanyoles es poden arribar a albirar taurons Martell (Oceà Atlàntic), taurons Blancs (Oceà Atlàntic i, rarament, al Mediterrani) i taurons Caçó (Oceà Atlàntic).

NO T'HO PERDIS: Les 25 millors platges de Catalunya

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat