Notícies

Aquests dos vermuts catalans s'erigeixen com els millors del món als World Drink Awards

Dos licors de la marca Marnuthem han guanyat en les categories de semidolç i semisec

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Vermouth
ShutterstockVermouth
Publicitat

Dos vermuts catalans han estat escollits com els millors del món en les seves categories. Es tracta dels vermuts Blanc 2023 i Rosat 2024 de la marca Marnuthem que han estat premiats pel prestigiós certamen World Drinks Awards com els millors del planeta en les categories de semisec i semidolç, respectivament. 

Concretament, els vermuts provenen del Bell-lloc d’Urgell, un poble de la comarca de Pla d’Urgell (Lleida), a 196 metres per damunt del nivell del mar, on els creadors de la marca van decidir instal·lar el seu projecte l’any 2018. Dedicada a l’estudi i el desenvolupament de vermuts, la firma va néixer com a materialització d’un somni; tan sols sis anys més tard, ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen el dels World Drinks Awards, però també la medalla d’or en el concurs internacional de vins Civas l’any 2023 o el premi d’or al concurs Cinve 2022, entre d’altres. 

View this post on Instagram

A post shared by marnuthem (@marnuthem)

Dues medalles d’or als World Drink Awards

Els World Drinks Awards són uns premis globals, reconeguts internacionalment, que seleccionen els millors de tots els estils de begudes alcohòliques que hi ha, com el brandi, el tequila, el sake o el mescal, entre molts d’altres. Dins de cada una d’elles, hi ha dues categories diferents: una pel gust i l’altra per l’excel·lència del disseny. 

Pel que fa als dos vermuts catalans, ambdós han rebut els premis pel sabor. El Blanc 2023, premiat en la categoria de semisec, ha estat qualificat pel jurat com "vermut clàssic amb cítrics frescos, tocs cremosos de fruites tropicals amb traces de canyella i clau. Això condueix a un paladar arrodonit amb notes cítriques fresques i un toc d’amargor. Hi ha una subtil efervescència al final per completar l’experiència del tast". Per la seva banda, el Rosat 2024, que s’ha endut el premi en la categoria de semidolç, ha estat descrit com "d’aparença rosada i amb lleugeresa floral. Progressa cap a una sensació en boca cremosa amb tocs de vainilla i nabius frescos. El final té notes fresques de llimona amb un toc de cardamom i una amargor d’herbes". 

Els dos vermuts es poden comprar a través del web de Marnuthem per un preu de 29,90 euros per ampolla. 

NO T'HO PERDIS: Vermut a Barcelona: els millors llocs per fer l'aperitiu

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona





Últimes notícies

    Publicitat