Notícies

Aquests són els 38 patis d'escola que obren al públic aquest estiu a Barcelona

Algunes escoles bressol també obriran els dissabtes com a espais de joc per a infants de fins a 6 anys

Laia Jordà Sánchez
Redactora
pati d'escola
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

L'estiu és per fer plans a l'aire lliure i gaudir del bon temps, però si teniu canalla, segur que us agrada trobar idees diferents per gaudir en família. Si us quedeu per la ciutat durant les vacances d'estiu o hi ha dies que ja no sabeu què fer, ara podreu portar els més petits a jugar en algun dels 38 patis d'escoltes públiques de Barcelona que obriran les portes del 25 de juny al 31 d'agost. Els horaris dependran segons el centre, de matí, de tarda o tot el dia, i cada districte tindrà, com a mínim, un pati obert durant les vacances. A més de ser espais de joc, també funcionaran com a llocs de descans, per llegir i com a refugi climàtic gràcies a les zones d'ombra.

La iniciativa forma part del projecte Patis Escolars Oberts al Barri, que converteix els patis escolars en espais públics per a tothom i que inclou un equip de monitors a cada centre pel bon ús de les instal·lacions i per dinamitzar diferents activitats entre els més petits. La iniciativa també promou l'ús educatiu del temps fora de l'horari escolar, l'obertura de nous espais socials i de relació entre persones per transformar els barris de la ciutat perquè siguin més educadors. A més, si teniu infants menors de 6 anys, també us podreu apropar al pati d'algunes escoles bressol barcelonines que obriran com a espais de joc lliure i autònoms perquè els nens i nenes puguin jugar amb les seves famílies als sorrals i altres zones d'esbarjo.

Aquestes són les 38 escoles barcelonines que obriran els seus patis durant aquest estiu (podeu consultar aquí els horaris d'obertura)

- Escola Cervantes, Ciutat Vella

- EBM Canigó, Ciutat Vella

- EBM La Mar, Ciutat Vella

- Escola Ramon Llull, Eixample

- EBM Casa dels Nens, Eixample

- EBM Germanetes, Eixample

- Escola Mossèn Jacint Verdaguer, Sants-Montjuïc

- Escola Seat, Sants-Montjuïc

- EBM Pau, Sants-Montjuïc

- EBM L'Esquirol, Sants-Montjuïc

- Escola Duran i Bas, Les Corts

- EBM Can Bruixa, Les Corts

- Institut Menéndez i Pelayo, Sarrià-Sant Gervasi

- Escola Poeta Foix, Sarrià-Sant Gervasi

- EBM El Putxet, Sarrià-Sant Gervasi

- Escola Rius i Taulet, Gràcia

- EBM Caspolino, Gràcia

- EBM Sant Medir, Gràcia

- Escola Font d'en Fargas, Horta-Guinardó

- Escola Pau Casals, Horta-Guinardó

- EBM Cargol, Horta-Guinardó

- EBM Valldaura, Horta-Guinardó

- EBM Teixonera, Horta-Guinardó

- Escola Mercè Rodoreda, Nou Barris

- Escola Calderón, Nou Barris

- EBM Can Dragó, Nou Barris

- EBM Ralet, Nou Barris

- Escola dr. Ferran i Clua, Sant Andreu

- EBM Els Patufets de Navas, Sant Andreu

- EBM La Morera, Sant Andreu

- Escola Concepción Arenal, Sant Martí

- Escola Bogatell, Sant Martí

- EBM Cobi, Sant Martí

- EBM El Bressol del Poblenou, Sant Martí

- EBM Margalló, Sant Martí

Els nous parcs de Barcelona

Un pla que mai falla per anar amb la canalla són els parcs, i a Barcelona n'hi ha uns quants on avorrir-se és força complicat. En els darrers mesos, la ciutat ha inaugurat diferents espais verds perfectes per passejar i per a gaudir en les seves zones de joc amb ombra durant els dies més calorosos de l'estiu. Un d'ells és el parc de la Colònia Castells, a Les Corts, amb 10.000 m², una zona de jocs infantils i diferents llocs de descans. Si el que busqueu són tobogans, podeu fer una visita al nou parc dins els jardins de Margaret Michaelis, que inclou tres tobogans diferents i diferents desnivells amb un jardí. El nou parc de les Tretze Roses, a la Marina del Prat Vermell, és la darrera inauguració de la ciutat i la més immensa de totes. El parc té 21.000 m² amb dos prats, diferents espais verds, una gran zona d'ombra i una àrea infantil de 1.000 m² també apta per als infants amb discapacitat.

Parc de les Tretze Roses, Sants-Montjuïc
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat