Notícies

Aquests són els carrers de Barcelona que deixaran de tenir pals i cablejat aeri a partir de l'any que ve

L'Ajuntament vol soterrar 9 kilòmetres de cable i millorar l'accessibilitat de les voreres i d'altres espais públics per als vianants

Laia Jordà Sánchez
Redactora
cablejat al carrer
Foto: Shutterstock
Publicitat

Si passegeu per alguns carrers de la ciutat i aixequeu el cap, a més de descobrir edificis i façanes meravelloses, segur que també veieu cables de les línies elèctriques de Barcelona que s'entrellacen entre si i que es troben als pals de suport situats al mig del carrer. Ara, per millorar l'accessibilitat a les voreres i a la resta de l'espai públic, l'Ajuntament ha anunciat que invertirà 10,5 milions d'euros per retirar els pals de suport del cablejat elèctric i de telecomunicacions de les voreres. L'actuació consistirà en el soterrament de fins a 8,8 quilòmetres de cablejat aeri de les línies elèctriques de la ciutat, una iniciativa que tindrà 56 àmbits d'actuació.

Un dels projectes principals de retirada de pals a la ciutat és la que es durà a terme al carrer del Doctor Bové, al barri del Carmel. Els treballs d'aquesta zona consistiran en el soterrament de totes les línies de serveis aeris elèctrics, els de baixa tensió d'Endesa i els de telecomunicacions de Telefónica, i la posterior retirada dels pals de suport en aquest punt del districte d'Horta-Guinardó. Aquesta zona és una de les més rellevants dins el pla de millora de l'accessibilitat, on s'actuarà sobre uns 7.500 m² i se soterraran 1,6 quilòmetres de cablejat. Les actuacions al carrer del Doctor Bové afectaran diferents àmbits privats i es preveu que durin 11 mesos i que puguin iniciar en el primer trimestre de 2025.

cablejat al carrer
Foto: Ajuntament de Barcelona

La iniciativa de l'Ajuntament s'inclou dins el Pla de manteniment integral dins el Pla Endreça, que pretén posar el focus en la renovació intensiva dels diferents elements que hi ha al carrer per mantenir l'excel·lència de l'espai públic. Segons el consistori, a Barcelona més del 34% dels desplaçaments es fan a peu i, per tant, mantenir les voreres lliures d'obstacles és una prioritat. A més del carrer del Doctor Bové, els àmbits d'actuació més rellevants previstos entre el 2024 i el 2027 inclouen 55 espais més.

Els 56 àmbits d'actuació

El projecte actuarà a diferents espais dels deu districtes de Barcelona. A Ciutat Vella es veuran afectats els Jardins del Doctor Fleming, la Baixada de Santa Eulàlia – carrer dels Banys Nous, el carrer de Ginebra i el passeig de Joan de Borbó – carrer de La Maquinista; a l'Eixample, el carrer de València (c. de Sardenya – c. de la Marina), el carrer de València (c. de la Marina – c. de los Castillejos), i el carrer de Lepant – carrer d'Aragó; a Sants-Montjuïc el carrer de la Font Florida, el carrer del Cristantem, el carrer de la Font Florida – avinguda del Polvorí, el carrer de Mata – passeig de Montjuïc, el carrer de Cabanes – carrer de Blesa – passeig de l'Exposició, el carrer de la Constitució, el carrer de Leiva – carrer de l'Àliga, carrer de Pomar i els entorns del carrer de Roger – carrer de Fisas – carreró de les Ànimes – carrer de Juan de Sada – carrer de Miquel Àngel.

Pel que fa a les Corts, se'n beneficiaran la Travessera de les Corts (300) i entorns, el carrer d'Entença, el carrer de Torrent de les Roses – carrer dels Herois del Bruc i l'avinguda de Pearson; a Sarrià-Sant Gervasi s'actuarà sobre el carrer de Ganduxer – carrer d'Alacant – carrer de Maó (Besòs), el carrer de Ganduxer – carrer d'Alacant – carrer de Maó (Llobregat), el carrer del Cardenal Vives i Tutó i el carrer de Portolà; a Gràcia, els carrers de Tirso, de Palou i dels Albigesos; a Horta, els carrers de Doctor Bové, d'Hedillade Samaniego, de Natzaret, de Costa Pacheco, de l'Arc de Sant Martí, de la Garrotxa, de Marí, de Viver i Travessera de Gràcia.

Cablejat al carrer
Foto: Shutterstock

A Nou Barris, s'actuarà sobre els carrers del Pare Rodes 36-72, del Vinyar 42-87, del Conveni 23-63, de les Borges Blanques, 2-19, de Pons 6-16 i del Molí 2-18; a Sant Andreu sobre els carrers de Josep Finestres, de les Acàcies, de Tucumán – de Ferran Junoy, d'Hondures, de Las Navas de Tolosa (II), del Tossal, de Castellbell i sobre el passatge de Salvador Riera; i a Sant Martí, sobre els carrers de carrer de Fluvià, de Pallars, de Pujades, del Freser, de Trinxant amb l'avinguda Meridiana i el carrer del Degà Bahí, el carrer de la Corunya amb el carrer d'Aragó i l'avinguda Meridiana i sobre el passatge de Coll.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de benestar

    Últimes notícies

      Publicitat