Notícies

Aquests són els dos carrers més estrets de Catalunya (que competeixen pel títol!)

Els dos municipis de la Conca de Barberà asseguren tenir la via amb menys amplada

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Carrer de les Abraçades
Ajuntament de Vimbodí i PobletCarrer de les Abraçades
Publicitat

Els dos carrers més estrets de tota Catalunya es troben en dos pobles de la Conca de Barberà. El que fa que aquest assumpte sigui curiós no és només la petita mida de les vies, sinó que entre les dues localitats hi ha oberta una disputa per tenir el títol oficial del carrer més estret.

Tècnicament, el carrer més estret és el dels Jueus, al municipi de Sarral, perquè té una amplada de 57 cm a la part més angosta. El seu contrincant, el carrer de les Abraçades, a Vimbodí i Poblet, té 94 cm d’amplada. Les xifres clarament demostren que el primer és el vencedor, però el fet que es vagi eixamplant a mesura que s’avança per ell, mentre que el segon es manté igual tot el recorregut, fa que es qüestioni si veritablement és mereixedor del títol. 

Sigui com sigui, ambdós carrers són els més estrets de Catalunya, i també dels més estrets de l’Estat (el vencedor estatal és El Callejón, al poble de Urriés, Saragossa, que tan sols té 42 centímetres d’amplada). S’han convertit en indrets concorreguts i fotografiats pels visitants.

Carrer dels Jueus, Sarral
Ajuntament de Sarral / Marta ArjonaCarrer dels Jueus, Sarral

Història dels carrers

El carrer dels Jueus antigament formava part del call jueu que data del segle XIII, per això guarda aquest nom. Es troba entre la plaça de l’església i el carrer Major de Sarral i és de tipus portal, amb arc i llindes. L’any 1983, una de les parts de la via va ser bastida de nou quan es va enderrocar.

El carrer de les Abraçades, per la seva banda, és nomenat així per una dita que diu que si dues persones es creuen, no poden passar si no s’abracen A l’entrada de la via, hi ha un Moissac amb un poema al·lusiu de l’autora Teresa Duch, nascuda a Vimbodí i Poblet l’any 1956. 

NO T'HO PERDIS: 51 llocs de Catalunya que has de conèixer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona




Últimes notícies

    Publicitat