[title]
Quan seiem a taula, la feina de Time Out sempre va de mirar més enllà del plat, buscar històries darrere de cada recepta i descobrir què fa especial cada establiment de la ciutat. Els Premis Time Out Barcelona Food & Drink 2025 no només són un reconeixement als millors llocs on ens hem assegut a menjar l'any anterior, sinó una manera d’aplaudir els qui fan possible que la gastronomia de Barcelona sigui un mirall de diversitat, creativitat i passió.
Des de les noves propostes que marquen tendència fins als clàssics que continuen com si fos el segon dia d'obertura, aquesta gent carregada de talent no només ens fan feliços per la panxa: la seva feina es basa en un acte de generositat, de fer-nos sentir acollits, de regalar-nos moments únics. Aquests són els guanyadors de l'edició d'enguany. Però creieu-me: pel nivell d'entrega i de talent, qualsevol dels nominats podria ocupar el podi.
Moltes gràcies a tothom per treballar com ho feu, i sobretot per prendre riscos que són imprescindibles per mantenir la màgia de Barcelona en aquests temps tan complicats de postveritats, paranys d'IA i menjar serialitzat. Sou únics.
Millor restaurant: Margarit

Stefano Balis (de Grècia) i Jordi Fenoll (d'Elx) són els caps de cuina d’aquest restaurant del Poble-sec amb un fort caràcter hel·lènic, que explora amb talent i profunditat la riquesa de la Mediterrània. Els seus plats, plens de personalitat, creativitat i tècnica, es complementen perfectament amb vins naturals grecs exquisits. Sens dubte, una de les grans revelacions de l'any a Barcelona i tot un punt i a part a l'hora d'omplir de significat aquella vaporosa etiqueta de cuina mediterrània.
Xef revelació: Joan Vallès (Gegant)

No arriba ni als 30, però en Joan Vallès ja ha deixat empremta i té un estil d'allò més reconeixible. Als 20 i pocs, aquest (encara jove) xef va ser cap de cuina de Fermí Puig, guanyant-se una reputació com a mestre poc ortodox del guisat a Monocrom i Alkostat. I per fi té casa pròpia: a Gegant segueix a la perfecció les paraules del mestre Puig: "Si has de fer plats que la gent cuina a casa, els has de fer molt bé". La potència i suculència que imprimeix a plats tradicionals fan que els tastem amb paladar nou. Quins cigrons, quin bacallà, quin capipota.
Millor plat: Lletons amb cocotxes de bacallà (Lluritu 3)

Després de triomfar amb els dos primers Lluritus, el grup de marisqueries informals ha fet un pas endavant i ha obert un tercer Lluritu, un restaurant on, a més de brasa i planxa, destaca una cuina de xup-xup i arrossos magistrals. El millor exemple: aquests lletons de vedella i cocotxes de bacallà, un plaer melós que podria firmar perfectament Santi Santamaria. Ens encanta que no sigui un plat d'aquells concebuts en funció de com quedarà a les fotos, sinó una patacada de potència i sabor de les de sucar-hi pa, en la tradició catalana de la cuina visceral i de mar i muntanya.
Millor menú de migdia: La Forquilla

Ofereixen un menú de migdia que combina de manera impecable la tradició catalana amb cuines del món –on, per exemple, una cua de bou comparteix protagonisme amb uns 'tacos de birria'– i tocs asiàtics (com els seitons arrebossats amb kimchi, deliciosos!). A La Forquilla, l’alegria de la cuina catalana sempre ve acompanyada d’una contrapartida viatjada, i tot es fa des de zero, per només 17 euros. Aquest any compleixen 25 anys de vida, i la seva tasca va molt més enllà de la d'un gran restaurant de menú: són un lloc de difusió gastronòmica i de celebració que sobrepassa l'àpat quotidià.
Millor bar: Moebius

Som en un bar de nit que rendeix homenatge a la ciència-ficció, amb un interiorisme inoblidable i de caràcter casolà: et contemplen ulls de neó i veus les coses en 3D! I tot això no ha estat obra d'un gran despatx d'arquitectura, sinó d'una gran dosi d'ànima i una clara voluntat d’arrelar al barri, lluny de la gentrificació. A Moebius, les exposicions d'art arriscat i els espectacles en viu de petit format són una constant. En lloc de fer les coses a cop de talonari, aquí les fan amb molta ànima, gust i esforç.
Millor restaurant o bar de mercat: Bar El Mercat de la Marina

Inaugurat el 2003, el bar del Mercat de la Marina és un d’aquells llocs que hauria de ser patrimoni protegit: un lloc popular amb preus accessibles, en què el tracte proper i el menjar, impecable en la seva senzillesa, no falla mai. Si alguna vegada sentiu la nostàlgia d’una Barcelona d'abans, no dubteu a acostar-vos a la seva barra d'acer i demanar algun dels entrepans de truita que preparen al moment: de carxofes, albergínies, xampinyons… Si això no us aixeca l'ànim, no sabem què ho farà.
Millor còctel: Adonis, de Cobbler Cocktail Bar

Si n'esteu farts d'amanides que suren al plat amb galetes de coloraines o de tragos que s'han de beure endollant-los a un transformador, és que necessiteu un bon còctel clàssic. l'Edir Malpartida i l'Antonio Naranjo, dos dels millors bartenders que trobareu a Barcelona (i al món!) han obert el Cobbler, una barra clàssica on posen tot el seu coneixement al servei dels tragos de tota la vida. I la veritat és que ens podríem clavar tres Adonis dels seus –ferma mescla de xerès fino, vermut i bíter– al dia.
Premi sostenibilitat: Fronda Pasaje

El biòleg i xef argentí Máximo Cabrera és el responsable d’aquest restaurant d’alta cuina plant-based del Born. Amb un profund coneixement, crea plats saludables, creatius i sostenibles. En pocs mesos, s’ha convertit en un referent gastronòmic que defensa una alimentació botànica justa per a les persones i el planeta. La sostenibilitat comença per la panxa: fa servir ingredients naturals que possibilitin que el menjar sigui saborós i digestible.
Menció a la tradició: Bar Bodega Bartolí

Poca broma: seure a menjar en la seva ombra humida i acollidora és fer-ho en un negoci que va obrir l'any 1939 la família Bartolí! Quasi cent anys després, hi trobem la tercera generació, els germans Albert i Vicenç Bartolí, que omplen amb escreix la quinzena llarga de taules els sis dies a la setmana que obren. Cuina de cullera i planxa impecable a l'hora de dinar i esmorzar que no s'arronsa davant brunchs o tatakis. I sempre amb un toc gastronòmic fi: els bolets, quan n'és temporada, els cacen ells mateixos (i quan no n'és, us menjareu la conserva que han preparat ells).
Millor Street food: Choripa

Pablo Lagrange (ex-Noma, Mugaritz, Tickets), Lucía Aguilar (ex-Enigma, GoXo) i Ricardo Mateo estan en els antípodes de la vulgarització industrial i precarització associada a segons quin street food. Provinents de l'alta cuina, van voler muntar el seu propi negoci per fugir de les condicions laborals draconianes de l'univers Michelin. Choripa, un petit local dedicat al choripán, l'entrepà sud-americà de xoriç crioll i chimichurri, és la seva visió. Ho elaboren tot des de zero: pa, carn, salses i fins i tot el refresc de Cola. Artesania, tècnica i rigor aplicats a quelcom que et menges en deu minuts.