Notícies

Aquests són els llocs que no has de visitar el 2023

Segons la web de viatges Fodor's, aquestes destinacions són les que pateixen més excés de turisme i danys mediambientals

Ed Cunningham
Jon Ibarz
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per:
Jon Ibarz
Publicitat

Hi ha moltes i molt bones raons per no visitar uns certs llocs i no, no parlem només de seguretat i conflictes (encara que això també és important). El turisme pot ser perjudicial, ja sigui pel seu impacte físic en el medi ambient o per la destrucció de les cultures i comunitats locals.

Amb totes aquestes idees al cap, la web de viatges Fodor's ha donat a conèixer la seva última llista, en la qual suggereix els llocs que no hauríem de visitar el 2023. En l'anomenada 'No List'Fodor's diu que hauríem de pensar-nos-ho dues vegades abans de visitar algunes destinacions de cara l'any que ve.

Llavors, on no hauríem de viatjar? Doncs bé, aquí teniu la llista amb les raons per les quals aquests llocs del món necessita un descans del turisme.

Primer, els penya-segats i ancorades de França, que sofreixen d'erosió i despreniments. Étretat, a Normandia i el Parc Nacional de les Calanques, prop de Marsella, són destins que no suporten bé l'afluència de turistes.

També hi apareix el Llac Tahoe, a Califòrnia, sotmès a la contaminació per sediments i a l'intens trànsit de vehicles, i l'Antàrtida, que està sofrint un ràpid escalfament i augment de la contaminació. Malgrat tenir un nombre menor de visitants en comparació amb altres llocs, l'Antàrtida alberga diversos ecosistemes molt fràgils que cal protegir.
 
Venècia figura a la llista de Fodor's gràcies als seus esforços recents per frenar el turisme massiu, mentre que als visitants de la Costa Amalfitana italiana se'ls adverteix que els turistes saturen les carreteres costaneres. El trànsit es considera una raó clau per no visitar Cornualla, a Anglaterra, que també sofreix una crisi de l'habitatge alimentada pels lloguers vacacionals a curt termini.

La llista de Fodor's també inclou Amsterdam, que vol donar prioritat als habitants de la zona i reduir el turisme del cànnabis, i Tailàndia, que ha manifestat el seu desig de rebre visitants 'de luxe’ en lloc d'un turisme massiu mentre es recupera de la pandèmia.

La llista destaca llocs que pateixen crisis d'aigua, com Maui, a Hawaii, la conca hidrogràfica del sud d'Europa (és a dir, els rius Rin i Danubi, Màlaga i Grècia) i parts de l'Oest dels Estats Units, com els embassaments del Llac Powell i el Llac Mead.

Una altra opció, evidentment, és optar per ser un turista més conscient. Així de senzill. Tant si es tracta d'utilitzar mitjans de transport més sostenibles, com de vigilar l'impacte al medi ambient local, hi ha moltes maneres de veure llocs espectaculars i no destruir-los completament. Ara bé, tampoc va malament reflexionar una mica, oi?

Turisme de proximitat? Descobriu els pobles més bonics de les comarques de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat