[title]
L'any passat dues pastisseries de Barcelona es van repartir els premis al millor panettone de l'Estat, en concret van ser els pastissers Daniel Jordà (Panes Creativos) i Eric Ortuño (l'Atelier Barcelona). Enguany, el guardó no s'ha mogut de la demarcació, tot i que haurem de sortir de la ciutat si volem tastar-lo: una mica d'aire fresc i una escapada de muntanya no ens pararan malament.
I és que el premi al millor panettone, un dolç cada cop més estès en els àpats nadalencs, ha anat a parar als peus del Montseny. El pastisser Lluís Costa (Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat 2015) es proclama guanyador en les dues categories del concurs de panettones, el clàssic i el de xocolata, un premi doble que mai s'havia donat fins ara en el certamen que organitza l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.
On comprar els millors panettones d'Espanya?
Lluís Costa pertany a una família de pastissers i des dels 16 anys ja atresora experiència en el gremi, amb col·laboracions amb els germans Adrià i l'obtenció de diversos reconeixements en matèries tan dispars com la xocolata, el croissant o les pastes de te.
Per gaudir de la seva bona mà amb els pastissos cal que anem fins a Sant Esteve de Palautordera, en concret a la Pastisseria Vallflorida (carretera del Montseny, 12), un negoci fundat pel seu pare fa més de 30 anys.
Per triar els panettones guanyadors, el jurat ha valorat el sabor i factors com l’olor, l’estructura de la molla o la forma. La vuitena edició del concurs al Millor Panettone s'ha celebrat durant el Gastronomic Forum Barcelona.