Notícies

Aquests són els noms més posats a Barcelona el 2023

La taxa de natalitat assoleix mínims històrics i es registra el rècord el nombre de persones centenàries

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Nadons
ShutterstockNadons
Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha fet públic l’informe 'La Població de Barcelona' en què presenta els indicadors essencials per conèixer la població a partir de les característiques de les persones inscrites al Padró. D’entre totes les informacions hi ha una que sempre és curiosa de saber: els noms més freqüents entre els acabats de néixer. I és que, fa gràcia esperar a trobar-se un canvi radical entre les tendències. 

Enguany, no ha estat el cas de la revolució dels noms: els noms més populars dels nadons que neixen a Barcelona s’han mantingut, amb lleugeres variacions, en els últims cinc anys. Així, pel que fa a les nenes, i per ordre de popularitat, els noms més triats l’any 2023 van ser Olivia, Sofia, Julia, Lucia, Martina, Emma, Gala, Ona, Mia i Chloe. Entre els nens, ho van ser Mateo, Liam, Lucas, Leo, Pol, Martí, Max, Bruno, Marc i Biel. 

En total, l’any passat es van registrar poc més d’11.000 naixements a la ciutat. Aquesta xifra es consolida com la més baixa des del 1900, sense comptar l’any 1939, quan va acabar la Guerra Civil. En aquest sentit, la taxa de natalitat ha assolit mínims històrics i s’ha situat en 6,6, calculant-se com els naixements registrats per cada mil habitants. De fet, la natalitat descendeix any rere any; a Barcelona, però també a altres ciutats d’Espanya i d’Europa. 

Una altra dada que també descendeix és la mortalitat: el 2023 es van registrar 14.700 defuncions, situant-se com la xifra més baixa des del 2019. Paral·lelament, també s’ha assolit un altre màxim històric i és que hi ha 1.007 persones centenàries a Barcelona (843 dones i 164 homes). Encara més, la persona més gran del món, la Maria Branyas, de 117 anys, viu a la nostra ciutat. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona





Últimes notícies

    Publicitat