Notícies

Aquests són els països europeus més favorables a la comunitat LGBTIQ+ (i els que menys), segons un nou índex

Rainbow Map ha analitzat des dels drets de les parelles del mateix sexe fins al reconeixement legal de gènere als països d'Europa

Liv Kelly
Enora Le Roux
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per:
Enora Le Roux
LGBTI
Archivo
Publicitat

Comprovar si un país és amigable amb les persones de la comunitat LGBTIQ+ és tan essencial per a alguns viatgers com recordar el seu passaport. Les celebracions fabuloses i brillants de l'Orgull segur que en poden ser un bon indicador, però unes quantes dades mai no fan mal a ningú, oi?

Per posar una mica de llum sobre les millors destinacions (i més segures) per als viatgers LGBTIQ+, l'organització ILGA-Europe ha publicat el seu setzè mapa anual de l'arc de Sant Martí. L'índex inclou una anàlisi exhaustiva en set categories, a partir de les quals cada país ha rebut una puntuació global.

Les categories són: igualtat i no discriminació, família, delictes d'odi i discurs d'odi, reconeixement legal de gènere, integritat corporal intersexual, espai de la societat civil i asil.

Aleshores, quin és el país més amigable amb LGBTIQ+ d'Europa? Bé, donat que compta amb les fantàstiques celebracions anuals de l'Europride, no és d’estranyar que sigui Malta, per novè any consecutiu. Islàndia, per la seva banda, ha pujat tres posicions i s’ha situat al segon lloc aquest any i, gràcies a la prohibició de les teràpies de conversió de persones LGBTI, Bèlgica ha quedat tercera.

Espanya s’ha situat en quarta posició. L’estudi d’ILGA-Europe ha dictaminat que l’Estat espanyol compleix en un 100 % la categoria de l’espai de la societat civil, que tracta de lleis, polítiques i pràctiques que permeten el ple exercici de la llibertat de reunió, associació i expressió de les persones LGBTI, i a la de l’asil, que estudia les lleis que inclouen expressament les SOGIESC (categories per a l'orientació sexual, identitat, expressió de gènere i característiques sexuals) com a criteri per a la sol·licitud d’asil. També s’ha endut bona puntuació en la categoria de família (85,67%), que estudia el reconeixement i la protecció dels drets familiars de les persones LGBTI, i en les d’igualtat i no discriminació (76,26%) i  reconeixement legal de gènere (77,14%). Respecte als delictes d’odi i discurs d’odi i a la integritat corporal intersexual, Espanya ha rebut un aprovat just: 51,94 % i 50 %, respectivament. 

Grècia, Alemanya, Islàndia, Estònia i Liechtenstein han fet els salts més importants, gràcies al fet que Estònia i Grècia van modificar les seves lleis per permetre que les parelles del mateix sexe es casessin i adoptin, i Liechtenstein va modificar les seves lleis d'adopció per incloure també les parelles gais.

A l'altre extrem de l'escala, Rússia va prohibir les pràctiques legals de reconeixement de gènere i ocupa l'últim lloc. A continuació, trobareu la llista completa dels països d'Europa més i menys amables per a les persones LGBTIQ+.

Països més favorables a la comunitat LGBTIQ+ d'Europa

  1. Malta
  2. Islàndia
  3. Bèlgica
  4. Espanya
  5. Dinamarca
  6. Finlàndia
  7. Grècia
  8. Luxemburg
  9. Noruega
  10. Portugal 

Països menys favorables a la comunitat LGBTIQ+ d'Europa

  1. Romania
  2. Ucraïna
  3. Polònia
  4. San Marino
  5. Mònaco
  6. Bielorússia
  7. Armènia
  8. Turquia
  9. Azerbaidjan
  10. Rússia

Podeu explorar el Rainbow Map i llegir més informació al web.

NO T'HO PERDIS: Les 14 destinacions més infravalorades d'Europa

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat