Notícies

Aquests són els primers participants confirmats de la Biennal de Pensament 2024 a Barcelona

Sota el títol 'L'endemà de tot', l'edició d'enguany tornarà a convertir les places de la ciutat en espais de reflexió i pensament

Laia Jordà Sánchez
Redactora
La Biennal de Pensament
Foto: Miquel Taverna / Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Com ja és tradició, aquesta tardor, les places de Barcelona es tornaran a convertir en uns espais de reflexió i pensament oberts a tothom amb pensadores i pensadors de luxe que seran a la ciutat per parlar del sistema sociopolític i els usos i abusos de la memòria i la nostàlgia, entre altres temes, durant la Biennal de Pensament 2024. Organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona, aquesta edició de la Biennal se celebrarà del 8 al 13 d'octubre. Malgrat que encara no s'ha anunciat la programació completa, ja sabem que el títol d'enguany serà 'L'endemà de tot' i també alguns dels noms dels hi assistiran per reivindicar formes de viure compatibles amb la vida a la Terra i debatre sobre un humanisme obert a la diversitat, la llibertat i la cura.

Una de les primeres figures confirmades és la Premi Nobel de Literatura 2009, Herta Müller, una escriptora i poetessa considerada una de les figures literàries europees més "valentes i brillants dels últims anys", segons explica l'organització de l'esdeveniment. També hi serà el canadenc d'origen libanès Wajdi Mouawad, un dels dramaturgs i escriptors d'expressió francesa de més rellevància del panorama actual, al costat de l'escriptora i assagista britànica Zadie Smith, una de les grans autores de la literatura contemporània. El periodisme també tindrà representació amb la periodista, escriptora i documentalista Eliane Brum, reconeguda el 2020 com la reportera més premiada de la història del Brasil.

Biennal Pensament
Foto: Ajuntament de Barcelona

Oyèrónké Oyèwùmi, especialista en estudis africans, de gènere i raça, colonialisme, cultura i globalització també hi participarà, així com Jason Hickel, economista i antropòleg expert en política econòmica global, desigualtats i ecologia. L'artista i poeta català Perejaume; la filòsofa i investigadora valenciana Begoña Román, professora agregada a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, Las hijas de Felipe, (les doctores en literatura barroca Ana Garriga i Carmen Urbita), responsables del pòdcast homònim de divulgació del Barroc des d'una mirada lúdica i propera seran els quatre representants nacionals que, de moment, s'han anunciat dins la programació de la Biennal d'enguany.

Diverses activitats gratuïtes

A més dels debats i xerrades que s'organitzaran, el programa anirà més enllà i fomentarà el pensament crític entre la població amb activitats gratuïtes arreu de la ciutat. Com ja és habitual, la Biennal de Pensament inclourà activitats d'arts escèniques, audiovisuals, musicals i tallers per gaudir en família de franc que s'anunciaran durant els pròxims mesos.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat