Notícies

Aquests són els sis claustres i patis de Barcelona on veure l'ou com balla per Corpus

Els espais han hagut d’adaptar la tradició a causa del context d’excepcionalitat per sequera

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
L'ou com balla (The dancing egg)
Photograph: ShutterstockL'ou com balla (The dancing egg)
Publicitat

Des d’avui fins al diumenge 2 de juny, Barcelona torna a celebrar la festivitat del Corpus amb processons, catifes florals, activitats tradicionals i, és clar, l’ou com balla. Enguany, però, a causa del context d’excepcionalitat per la sequera, aquesta tradició en què es fa ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins de la ciutat, s’ha hagut d’adaptar.

Les diverses entitats que any rere any participen en aquesta peculiar activitat han buscat diverses solucions, segons les possibilitats de cada espai, per preservar la celebració de la festa. I és que, si bé Barcelona ja no es troba en fase d’emergència per sequera, només les fonts que funcionen amb un circuit tancat i, per tant, l’aigua es pot reciclar per regar, poden fer ballar l’ou amb aigua. Els llocs que no compleixen amb aquest requisit s’han vist obligats a guarnir amb flors les fonts seques o trobar altres sistemes per fer ballar l’ou, com suspendre’l per un fil o amb aire. 

Ou com balla
Ajuntament de BarcelonaOu com balla

Els espais que sí que han pogut adaptar-se a les condicions i, per tant, fan ballar l’ou sobre l’aigua són sis: l’Ateneu Barcelonès, la Catedral de Barcelona, el pati del Museu Marítim, el Claustre de la Basílica de la Puríssima Concepció, el col·legi Escolàpies de Llúria i l’oratori de Sant Felip Neri de Gràcia

Pel que fa a les entitats que han adaptat la tradició a la tecnologia actual i a l’enginy trobem el Centre Cívic Can Deu i la Torre de la Sagrera, on l’ou no balla sobre aigua sinó sobre aire, i el Claustre del Monestir de Pedralbes, que ha optat per penjar l’element amb un fil. 

Els espais que han descartat sumar-se a la tradició aquest any són l’Arxiu Històric de la Ciutat, el Museu Frederic Marès, la parròquia del Sant Àngel Custodi, el Taller Sant Camil (que farà tallers relacionats amb la tradició, però no farà ballar l’ou) i la parròquia de Santa Maria del Taulat. 

Les altres entitats que normalment participen en la tradició, com la Masia de Can Cadena, els jardins de Rubió i Lluch o el parc de Sant Martí, entre d’altres, no s’han pronunciat, pel que encara no sabem si faran ballar l’ou, sigui de la manera que sigui. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat