Notícies

Arket, una de les marques de moda més famoses del moment, obre a Barcelona la seva primera botiga de l'Estat

A més de la roba de la firma, l'establiment té una llibreria amb propostes de l'editorial barcelonina Apartamento

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Botiga Arket
Foto: Arket
Publicitat

Amb l'auge de plataformes com TikTok, les tendències de moda sorgeixen tan ràpidament que és gairebé impossible seguir el ritme. Aquest any s'han popularitzat tendències com la 'mob wife' o la 'coquette', però l'estil nòrdic encara perdura. Fa ja uns mesos que les xarxes socials estan plenes de vídeos que ensenyen com vestir-se com una noia escandinava, un estil que es caracteritza per les peces neutres, llises i còmodes. Una de les marques més famoses d'aquest estil arreu del món és Arket, una firma sueca que triomfa entre els fanàtics de la moda i que acaba d'obrir la seva primera botiga de l'Estat a Barcelona.

La firma nòrdica de disseny ha inaugurat la seva primera botiga al centre de Barcelona a passeig de Gràcia, un local de 650 m² que ja funciona com la 'flagship' (botiga de referència) de la marca al país. A l'establiment s'hi pot trobar la nova col·lecció de moda i accessoris per a home i dona, els seus articles més emblemàtics i una zona de roba per a nadó, cura personal i disseny d'interiors. Conegut per la seva estètica cuidada i amb un toc clàssic, l'edifici on es troba també segueix aquestes característiques. Es tracta d'una construcció del 1900 d'estil senyorial amb la façana de pedra i pintada en color gris i crema, una paleta cromàtica que també es trasllada a l'interior de la botiga.

Botiga Arket
Foto: Arket
Botiga Arket
Foto: Arket

Des que va néixer l'any 2017, la firma s'ha convertit en la preferida d'aquells que busquen peces senzilles, elegants i còmodes, però sense renunciar al punt actual que ofereixen altres com H&M i Cos, que formen part del mateix grup que Arket. La marca nòrdica no ha canviat la seva proposta i continua amb un catàleg amb una gran varietat de productes que van des de la roba fins als articles de decoració, que també mantenen la mateixa estètica.

Botiga Arket
Foto: Arket

És molt habitual que Arket faci col·laboracions a les seves botigues amb artistes o altres negocis locals, i Barcelona no ha estat cap excepció. A la botiga també hi trobareu llibres sobre menjar, arts i estètica quotidiana de l'editorial barcelonina Apartamento, que tindrà una 'pop-up' dins l'espai.

La moda i l'art amb una mirada funcional

Gregor Paulsson, un historiador d'art suec, va ser el pare del moviment modernista nòrdic del segle XX, quan l'any 1919 va plasmar un nou enfocament que pretenia construir una connexió entre el món de l'art, l'artesania i la moda amb un enteniment funcional per poder produir articles assequibles. Arket va trobar la seva inspiració en aquest moviment i en el lema de Paulsson 'More beautiful everyday goods' i es va posar l'objectiu de prioritzar la funcionalitat i la longevitat de les peces per sobre d'altres característiques, a més d'inspirar-se en les línies netes, els colors neutres i els materials sòlids extrets de la natura que tant caracteritzen l'estil nòrdic.

Botiga Arket
Foto: Arket

NO T'HO PERDIS: Els millors mercats de vintage i segona mà de cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat