Notícies

Arquinesia, la marca de perfums que ha recuperat un espai centenari de Ciutat Vella

És el projecte d'una parella de creatius suïssos que han obert el seu primer local a Barcelona on abans hi era la botiga de màscares Arlequí

Escrit per
Laia Beltran
Arquinesia (Barcelona)
Foto: Daniel SchäferArquinesia (Barcelona)
Publicitat

Jardins secrets, figueres i llimoners, la brisa marina, el silenci... Petites històries visuals i olfactives conformen l’imaginari d’Arquinesia, el projecte d’una parella suïssa enamorada del paisatge mallorquí. Us n’expliquem quatre coses arran de la botiga que han obert a Barcelona:


1. AMOR A PRIMERA VISTA

Qui no s’enamora de la Mallorca autèntica? Això mateix li va passar a una parella de creatius suïssos, amants de la fotografia i de l’interiorisme, durant els seus viatges de plaer a l’illa mediterrània. Amarats de l’esperit de Jean-Baptiste Grenouille −el protagonista de la novel·la 'El perfum'− van voler encapsular totes aquelles sensacions i fer-les eternes. Així naixia Arquinesia, una marca de perfums artesanals arrelada a la cultura i la mitologia illenca gràcies a una relectura del seu paisatge i la seva iconografia popular.

2. UN ESPAI CENTENARI

La primera botiga d’Arquinesia es va obrir a Palma de Mallorca i és un reflex del bon gust dels propietaris pels llocs amb encant. Per això no sorprèn que la de Barcelona ocupi l’antiga botiga de màscares Arlequí del carrer Princesa. Conscients de la història d’aquest establiment centenari, han restaurat tot el mobiliari original i han creat un ambient genuí presidit per una gran taula de marbre. Això encara fa més especial l’experiència de descobrir l’univers d’Arquinesia des del cor de Ciutat Vella. Ja us avancem que la 'mise-en-escène' és poesia visual.

3. PERFUMS EMBRUIXADORS

Sea Breeze, Secret Garden, Fig, Orange, Scent of History i Silencio són les sis fragàncies de Discovery, la primera col·lecció d’Arquinesia. Aquest estiu acaben de treure la segona: es diu Voyage i està formada per Mystic, Seranade, Grace i Endless. Tots els perfums d’Arquinesia són unisex i vegans, estan formulats amb olis essencials de gran qualitat, porten algun ingredient típic de l’illa i, a més a més, tenen al darrere una petita història que el personal de la botiga sempre està disposat a explicar (per cert, serà un crim si no us fixeu en els collages que il·lustren les caixes de 'packaging'). De cada línia de perfum també podeu trobar altres productes com sabons, gels i espelmes aromàtiques.

4. EL NOSTRE FAVORIT ÉS...

No era un repte fàcil escollir només un dels perfums d’Arquinesia, però el nostre guanyador és Secret Garden, un viatge sensorial a través d’un jardí frondós, que espurneja amb la llum del sol i que s’esvaeix per camins empedrats amb notes primer de grosella i pomelo, i després de rosa i gessamí. Ni més ni menys que l’esperit floral d’una horabaixa mallorquina concentrat en unes gotes de perfum amb base de cedre i ambre. Aquesta és la màgia d’Arquinesia, un entrecreuament lingüístic entre arxipèlag i Gimnèsia Gran, que així era com els antics grecs anomenaven l’illa de Mallorca.

Secret Garden
ArquinesiaSecret Garden

Arquinesia
Carrer Princesa, 7 (Sant Pere, la Ribera i el Born)
Instagram: @arquinesia
www.arquinesia.com

NO T'HO PERDIS: Les botigues més boniques de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat