Notícies

Una ruta de pizzes veganes se celebra a Barcelona aquesta setmana

Del 13 al 19 de gener, algunes de les millors pizzeries de Barcelona ofereixen receptes del tot vegetals

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Redactora
Väcka, pizza vegana
Foto: Väcka
Publicitat

Si no ets especialment fan del formatge, l'opció de la pizza vegana (bé sigui amb formatge vegà o només amb salsa de tomàquet) sempre és ben rebuda. Encara que la pizza sigui bona i ben amassada, una càrrega de formatge greixós amb mala llet pot marcar la diferència entre dormir bé o regirar-te al llit.

I si hi ha algú a Barcelona –o al món– que hi entén, de formatge vegà, aquests són els cuiners Max Boniface i Ana Luz Sanz, propietaris de l'empresa d'alimentació i restaurant vegà Väcka. Des d'aquesta start-up –que es caracteritza per elaborar formatges vegetals per mitjà de processos tradicionals de fermentació amb tecnologia del segle XXI– promouen la Veggie Pizza Warrior Week, una ruta per pizzeries per diverses ciutats d'Espanya que celebra la  tercera edició del 13 al 19 de gener. Durant una setmana, més d'una desena de pizzeries ofereixen opcions 100% vegetals per a l'ocasió a diferents punts de l'Estat, inclosa Barcelona.

Dels onze establiments adherits a l'edició d'enguany, sis es troben a Barcelona i a altres municipis catalans com Reus i Sant Adrià de Besòs. Can Pizza, Garden Pizza, la Rústika, Casa Nova Pizzeria, Maramaia Trattoria i Garage Beer Co. són els establiments que s'han afegit a la proposta de Väcka i que ofereixen edicions limitades i clàssics reinventats enfocats a la gastronomia vegetal durant set dies. A més, durant aquesta tercera edició aquestes pizzeries també fan promocions especials, com un 2x1 en la compra de pizzes veganes i descomptes especials en línia. Com a novetat, els usuaris també poden votar la seva pizza preferida per fomentar la participació del públic i entrar en el sorteig d'una caixa de formatges artesans i vegans de Väcka. 

L'impacte del veganisme al medi ambient

Per què d'una cosa tan simpàtica com menjar una pizza en diuen Warrior Week? Doncs perquè té el seu cantó de lluita. Durant la celebració de l'edició del passat mes d'agost, Boniface va esgrimir dades: “A Espanya consumim uns 44 milions de pizzes a l'any. És un dels plats més consumits i també més fàcil de veganitzar. Si només el 20% de les pizzes venudes a Espanya fossin 100% vegetals, podríem ajudar a reduir en un any 12 milions de kg de CO₂ i milers de milions de litres d'aigua. Els aliments vegetals són una solució a llarg termini per reduir l'impacte que té sobre el medi ambient la nostra forma d'alimentar-nos, sense perdre l'experiència de productes tan populars com la pizza”, argumenta. Podeu consultar a la seva web totes les pizzeries que hi participen i sumar-vos a la campanya. 

Les recomanacions fins ara 

Si entreu al perfil d'Instagram de Väcka, ja podeu trobar-hi dues recomanacions a càrrec de les pizzeries Garden Pizza i Casanova. La primera proposa una pizza de cor de carxofa amb massa artesanal de doble fermentació, amb tomàquets grocs i formatge brie vegà, mentre que Casanova presenta una pizza amb carabassó i diversos formatges de Väcka. Si us ha cridat l'atenció la proposta de Casanova, la pizzeria ha anunciat que aquest dimarts, 14 de gener, podeu aconseguir un 2x1 en aquesta i totes les altres pizzes veganes.

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona 

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat