Notícies

Artchur: la xurreria iconoclasta que prepara tripa guisada amb xurros

Xurros amb guacamole, xurros amb crema catalana... ¡Xurros 'mac and cheese'!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Artchur, churros Mac & Chur
Foto: Artchur | Artchur, churros Mac & Chur
Publicitat

La xurreria és un negoci popular, però tremendament sacrificat: cada vegada que obren una xurreria, és un petit esdeveniment (de la mateixa manera, és una depre total que tanqui una xurreria de tota la vida, més si la tens al costat de casa i t’alegra els diumenges). Curiosament, a Barcelona obren xurreries amb comptagotes, però les exportem a Corea del Sud. I sota aquest punt de vista, cal celebrar l’arribada d’Artchur, (Muntaner, 61. De dimarts a diumenge de 9 a 21-23 h). A la cobejada cantonada de Muntaner amb Consell de Cent, acaba d’obrir un establiment que, amb el subtítol de xurreria gastronòmica, vol rejovenir el gènere.

Artchur
Foto: Ricard MartínArtchur

A Artchur –sí, només pel nom, la botiga ja mereix un lloc al món– els xurros es combinen amb acompanyaments dolços i salats, submergits en bols. Dolços: amb escuma i praliné de pistatxo, gelat de pistatxo i pistatxo a trossos. O una conjunció de xurros submergits en escuma de crema catalana, amb pell de taronja confitada, gelat de caramel i gajos de taronja (i especialment llaminera és la versió de xurros xocolata, amb escuma de xocolata a la sal, salsa de xocolata, crumble de cacau i gelat de xocolata). Així fins a sis receptes.

Artchur
Foto: ArtchurArtchur

Salats: una cosa mai vista. ¡Xurros amb tripa! Simplement, tripa a la madrilenya amb els xurros tallats en trossos. O els Mac & Chur, ofegats en salsa de formatge cheddar amb parmesà i bacó cruixent, un homenatge als mac and cheese nord-americans. I tenen la gosadia de treure's de la màniga els Guacachur, amb escuma de guacamole, pico de gallo i ceba encurtida. 

Artchur
Foto: ArtchurArtchur

Parlen els dos socis d’Artchur, joves emprenedors del món financer que prefereixen mantenir l’anonimat. "El món del xurro és molt tradicional. Després de tants anys no s'ha innovat massa, i volem demostrar que els xurros són aptes per combinar amb moltes coses diferents", expliquen. ¿Xurros amb tripa? "Hi ha gent molt aficionada a la tripa que sempre els demana i repeteix".

La carta està assessorada pel pastisser Miquel Guarro i el xef Miguel García, i totes les escumes dels bols, així com les receptes dels plats, es cuinen in situ per la Nadya, la pastissera a càrrec de l’establiment. Els gelats provenen d’un obrador artesà proper que treballa amb restaurants. I han optat per un xurro artesà i lleuger, molt poc oliós, que els permet jugar amb les contundents mescles dels bols.

NO T'HO PERDIS: Els millors xurros de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat