Notícies

Badalona acollirà un festival internacional d'arts i tecnologia de la Fundació Èpica la Fura dels Baus

La proposta pretén ser un espai d’exposició, d’experimentació, de formació i de debat i es dividirà en quatre blocs

Enora Le Roux
The Gate
ACN / Fundació Èpica de la Fura dels BausThe Gate
Publicitat

La Fundació Èpica de la Fura dels Baus, un centre de creació i investigació en arts avançades que promou la col·laboració horitzontal entre humanitats, ciència, tecnologia i societat, ha programat un festival internacional en cloure l’estiu i que s'allargarà fins a mitjan novembre. 'The Gate: Art, Ciència, Tecnologia i Societat' tindrà lloc del 9 de setembre al 13 de novembre a Badalona, amb seu al Moll de Capitania i un espai efímer als seus voltants.

La proposta pretén ser un espai d’exposició, d’experimentació, de formació i de debat, tant per a la ciutadania com per als professionals de diferents sectors. El seu objectiu és, tal com afirmen els organitzadors, "repensar el futur creant impacte local, nacional i internacional" i afegeixen que, en un context en què la intel·ligència artificial cada vegada té més pes, és “crucial potenciar l’art com vehicle per generar coneixement”.

The Gate
ACN / Fundació Èpica La Fura dels BausThe Gate

La programació del festival constarà de quatre blocs. El primer, ‘Oceans in Transformation’, és una mostra que sintetitza anys d’investigació interseccional sobre la transformació dels oceans a conseqüència de l’activitat humana. Aquesta branca es formularà gràcies a la col·laboració amb TBA21-Academy, la branca d’investigació de la Fundació Thussen-Bornemisza, i amb Territorial Agency, una organització que promou i treballa per transformacions territorials sostenibles de l’arquitecte John Palmesino.

El segon bloc de The Gate presentarà el resultat de treball d’investigació en arts i ciències que deu artistes internacionals i vint experts a les residències del projecte Air S+T+Arts han dut a terme basant-se en dos temes: els ecosistemes urbans resilients entre espècies i els ecosistemes humans d’intel·ligència artificial.

El tercer bloc serà un esdeveniment emmarcat en la Nit Europea de la Recerca que se celebra cada any i alhora a més de 300 ciutats de 30 països europeus: la European Performing Science Night. Aquest esdeveniment proposarà l’ús de les arts escèniques com a llenguatge comú per apropar la ciència i els investigadors a la ciutat. 

Finalment, el quart bloc, Future Boundaries, que es tradueix com interseccions de futur, serà un programa de conferències i debats que comptaran amb la participació d’agents internacionals de diferents camps de coneixement.

La Fundació Èpica de la Fura dels Baus

La Fundació Èpica es va crear el 2017 fruit d’un treball conceptual promogut pel director artístic de La Fura dels Baus, Pep Gatell, que mogut per la necessitat de fixar el coneixement desenvolupat per la companyia i per regenerar-se, reinventar-se i contagiar-se de noves fórmules i formats per la creació, va liderar la iniciativa per establir un llegat per (i amb) la societat.

La missió d’Èpica és posicionar les indústries culturals i creatives com agents rellevants i necessaris en els processos de I+D per afrontar els reptes globals del segle XXI, juntament amb la ciència i la tecnologia. La visió, d’altra banda, és col·laborar transversalment entre les branques de les humanitats, la ciència, la tecnologia i la societat com a fonament per definir el futur d'aquestes indústries.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat