Notícies

Barcelona acollirà la sortida del Tour de França per primer cop a la història l'any 2026

La ciutat ja va acollir la sortida de La Vuelta el 2023 i ara serà el punt de partida de la cursa ciclista més important del món

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Tour de França
Foto: Shutterstock
Publicitat

Després de ser el punt de partida de La Vuelta a Espanya el passat 2023, Barcelona tornarà a acollir la sortida d'una carrera ciclista, aquest cop de la cursa més important del món. La ciutat ha estat escollida com l'escenari des d'on sortiran els centenars de ciclistes que participaran en el Tour de França l'estiu del pròxim 2026. Jaume Collboni, l'alcalde barceloní, ha assegurat que acollir el tret de sortida de la carrera "reafirma el paper de Barcelona com a capital internacional de l'esport" i ha recordat que Barcelona ja ha estat la seu d'altres importants competicions esportives com els Jocs Olímpics i el Mundial de futbol.

Tour de França
Foto: Shutterstock

Collboni també ha avançat que, tot i que encara no s'ha fet cap anunci oficial, des del consistori intentaran que els ciclistes no només trepitgin Barcelona, sinó que Catalunya aculli les tres primeres etapes a principis de juliol. Malgrat que l'acord entre l'Ajuntament i la direcció del Tour de França es va tancar el passat mes de maig, la notícia no s'ha fet oficial fins aquest dimarts per no interferir amb l'inici del Gir d'Itàlia, una de les competicions ciclistes italianes més importants del país. El desig del consistori de convertir la ciutat en l'escenari inicial del Tour de França tampoc era cap secret i, després de cinc anys de negociacions amb la direcció de la carrera, el 'Grand Depart' es farà des de la ciutat en poc més de dos anys, un esdeveniment que es podrà veure de manera gratuïta i serà accessible per a tothom.

Malgrat ser el primer cop que la cursa sortirà des de la ciutat comtal, no serà la primera vegada que ho fa des d'una ciutat de l'Estat. El passat 2023, el Tour de França va donar el tret de sortida des de Bilbao, un esdeveniment que va tenir una gran rebuda per part dels bascos i que es va convertir en unes de les dates assenyalades de l'any per a la ciutat. Si tirem la vista més enrere, el primer cop que la carrera va sortir des d'Espanya també va ser al País Basc, concretament a Sant Sebastià, l'any 1992. En poc més de dos anys, Barcelona s'afegirà a la privilegiada llista i es convertirà en la tercera ciutat d'Espanya a acollir la sortida de la cursa ciclista més important del món.

Barcelona, una de les capitals de l'esport internacional

La notícia del Tour de França arriba en mig del compte enrere perquè Barcelona es converteixi en la seu de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, una de les competicions esportives més antigues del món. El pròxim mes d'agost, la ciutat celebrarà la primera regata, una cursa que donarà el tret de sortida a la competició, que durarà fins al mes d'octubre. La ciutat s'omplirà d'activitats i punts des d'on veure les regates de manera gratuïta, com les Fan Zones, que tindran vista directa al mar de Barcelona, pantalles gegants, activitats i diferents espais gastronòmics.

Cotxe Fórmula 1
Foto: Instagram / @f1

Gairebé dos mesos abans, la ciutat també acollirà un esdeveniment esportiu que convertirà una part de Barcelona en un circuit urbà efímer. Els cotxes de la Fórmula 1 circularan pel passeig de Gràcia el dimecres 19 de juny a partir de les 18 h per celebrar el Gran premi d'Espanya de F1, que se celebrarà uns dies després, del 21 al 23 de juny. Els bòlids desfilaran pel centre de la ciutat i, a més de poder ser un espectacle gratuït, qui vulgui també es podrà apropar al Fans Forum, una zona a plaça de Catalunya per on passaran els pilots i on se celebraran activitats i concerts.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat