[title]
La consultora Boston Consulting Group ha publicat la tercera edició de 'Decoding Global Talent', que analitza l'impacte de la crisi sanitària del Coronavirus en l'interès dels professionals per treballar a l'estranger. És un estudi basat en un qüestionari realitzat a 209.000 enquestats de 190 països, de diferents sectors, llocs i edats, que confirma l'atractiu de Barcelona com a pol de talent internacional, ja que la capital catalana es manté en el Top 10 de ciutats preferides per treballar a l'estranger.
Una de les principals conclusions que llança l'estudi és que gairebé la meitat dels enquestats deixaria el seu país per a treballar a l'estranger. Les noves polítiques d'immigració vinculades a un augment del nacionalisme i les restriccions a la mobilitat internacional provocades per la crisi sanitària de Covid-19 són les dues principals raons que expliquen aquesta tendència creixent. També l'impuls del teletreball, ja que permet a un empleat estranger incorporar-se a una empresa en un altre país sense necessitat de traslladar-s'hi.
En 2018, Espanya ocupava el sisè lloc en el rànquing mundial de destins laborals i enguany ha desaparegut. Per això és encara més rellevant com Barcelona ha aconseguit mantenir-se dins del top 10 de ciutats estrangeres més populars per a traslladar-se per treball. Londres encapçala el rànquing d'enguany, seguida d'Àmsterdam, Dubài, Berlín, Abu Dhabi, Tòquio, Singapur i Nova York. Tanca la llista Sidney en la desena posició.