Notícies

Barcelona és la desena ciutat d’Espanya amb més demanda de compra d’habitatge

La perifèria de la ciutat és on hi ha més demanda per trobar pis de lloguer

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Ciutat de Barcelona
Foto: Shutterstock
Publicitat

La demanda d’habitatge, ja sigui de lloguer com de compra, és un tema candent, sobretot a Barcelona, on l’oferta no sempre cobreix les necessitats dels ciutadans. El portal de notícies de la plataforma Idealista ha publicat recentment un rànquing de les ciutats més demandades per comprar habitatges durant el primer trimestre de 2024, i sense cap sorpresa, la ciutat s’ha posicionat dins el top 10. Tanmateix, no és la capital autonòmica amb més demanda.

En primera posició s’ha col·locat Móstoles, una localitat de la Comunitat de Madrid, que concentra la pressió més gran de demanda sobre l’oferta d’habitatges a la venda. La ciutat supera a la mateixa capital i a Getafe, que estan en segona i tercera posició, respectivament.

Les segueixen en cua les ciutats de València (quarta posició), Alcalá de Henares (cinquena posició) Santa Cruz de Tenerife (sisena posició), Les Palmes de Gran Canària (setena posició) i Torrent (vuitena posició). Barcelona es troba tancant el top 10, per sota de Saragossa que està en novena posició. 

Altres ciutats catalanes que han entrat dins el llistat d’Idealista són Reus, que està en dotzena posició; Hospitalet de Llobregat, en catorzena; Sant Cugat del Vallès, dinovena; Manresa i Badalona, en 24a i 25, respectivament, i Lleida, en 29a. 

Pel que fa al rànquing dels preus de les zones demandades, les ciutats canvien; les ciutats més cares són les costaneres. Barcelona, per la seva banda, té un preu mitjà de compra de 398.284 euros, però Sitges, per exemple, en té un de 735.934 euros. La ciutat catalana amb el preu mitjà més elevat és Sant Cugat del Vallès amb un preu de 834.581 euros.

La perifèria de Barcelona la més demandada per llogar habitatge

Segons un altre estudi d’Idealista, cinc de les deu localitats més demandades per trobar un pis de lloguer durant el segon trimestre de l'any són a l'àrea metropolitana de Barcelona, ​​inclosa la capital catalana. L'Hospitalet de Llobregat encapçala la demanda relativa de lloguer, seguida per Badalona i Vitòria, la primera capital de província del llistat. Darrere seu, Terrassa, Manresa i Sabadell completen aquest quintet barceloní, totes per davant de Barcelona, que es troba en vuitena posició. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat