Notícies

Barcelona idea una aplicació per avisar en temps real dels punts turístics col·lapsats

Es preveu activar l’aplicatiu en un futur amb les informacions adquirides dels Espais de Gran Afluència

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Turistes
Ajuntament de BarcelonaTuristes
Publicitat

El debat sobre la massificació del turisme a Barcelona està ben actiu, per això l’Ajuntament ha definit un nou pla de gestió del turisme a la ciutat per minimitzar les externalitats negatives que l’activitat turística pot generar i així trobar un espai de pau i consens entre els locals. A banda, el projecte també vol garantir que el turisme continuï aportant dinamisme i riquesa a Barcelona, així que les mesures que s’han decidit aplicar han vetllat per les dues bandes: els externs i els interns de la ciutat. Pla d’EGA és el nom que ha rebut aquesta actuació, ja que s’ha basat en la definició de setze Espais de Gran Afluència (EGA) en les quals s’implementaran mesures específiques (de moment s’han prioritzat les zones del Park Güell, la Sagrada Família i el mercat de la Boqueria).

Ja us vam anunciar algunes d’aquestes accions que es començaran a aplicar aquest estiu, com la campanya de comunicació adreçada específicament als turistes o l’ampliació de la dotació d’agents cívics. Però en total el consistori ha previst desplegar-ne 33, algunes d’elles de cara al futur, com avisar els turistes de la massificació dels punts més col·lapsats

Concretament, aquest projecte que l’Ajuntament planeja a llarg termini, contempla crear una aplicació amb l’objectiu de dissuadir els turistes d’acostar-se a punts saturats de la ciutat en moments de gran afluència, advertint-los que la seva experiència podria no ser agradable i recomanant-los alternatives. 

L’aplicatiu serà possible gràcies a la definició dels setze Espais de Gran Afluència, que permetrà recopilar i analitzar dades dels moviments dels turistes. Amb les informacions adquirides, en un futur, es preveu poder oferir dades en temps real als visitants.

barcelona turistes
Shutterstock

Els 16 EGA de la ciutat

D’entre totes les zones de Barcelona, el Pla ha considerat que les que són eminentment turístiques són: Park Güell, Sagrada Família, Boqueria – Gardunya, passeig de Gràcia – Plaça Catalunya, Barri Gòtic, la Rambla, Sant Pere – Santa Caterina, la Ribera i la Barceloneta. En aquesta fase d’inici de model de governança, però, s’ha prioritzat tres d’aquestes zones perquè són les que presenten una major afluència de visitants. Així, al voltant de la Sagrada Família, al Park Güell i a la zona del Mercat de la Boqueria i la plaça de la Gardunya, ja s’han començat a implementar mesures.

La posada en marxa del Pla d’EGA suposa el desplegament de 33 accions i una inversió de com a mínim 44,2 milions d’euros (en aquest mandat). Entre les mesures s’hi troben l’ampliació de la dotació d’agents cívics, els reforços dels operatius de neteja i seguretat o bé la dotació de recursos extraordinaris per a desenvolupar mesures en aquests EGA.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat