Notícies

Barcelona inaugura un immens parc de 21.000 m² amb una zona infantil de 1.000 m² i dos prats

L'espai ja ha obert al públic i té més d'un centenar d'arbres, altres plantes arbustives i diversos espais d'ombra

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Parc de les Tretze Roses, Sants-Montjuïc
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Pocs dies després d'estrenar la nova plaça del Canòdrom de Sant Andreu i el parc de 10.000 m² a les Corts, Barcelona acaba d'inaugurar un nou parc encara més immens. Després de dos anys d'obres, el districte de Sants-Montjuïc ha donat la benvinguda al nou parc de les Tretze Roses a la Marina del Prat Vermell, un espai de 21.000 m² que ja funciona com el gran pulmó verd del districte i que és la peça central al voltant de la qual ja s'ha començat a urbanitzar un nou barri. El nou parc "és una resposta a la llarga demanda del veïnat i dels moviments socials i associatius dels barris de la Marina que han treballat per tenir espais verds" ha assegurat la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Raquel Gil. La regidora també ha remarcat que el parc forma part del pla decreixement del barri, que preveu acollir uns 28.000 habitants en un futur.

L'immens espai està situat entre els carrers Pontils, Ulldecona, Cal Cisó, Ferro i Arnès i, malgrat tenir diversos espais diferenciats, tots ells estan connectats per camins que surten de la placeta central, que funciona com a punt de trobada i on conflueix un mirador amb vista als dos prats que té el parc. Els espais verds són el punt fort del parc que, a més dels dos prats, també té un jardí accessible per dues escales laterals, una de central i una rampa, i un altre al final del prat gran i que funciona com una zona d'absorció d'aigües del parc i que les retorna a l'aqüífer. Aquest darrer jardí està format per còdols de riu, i té la vegetació característica d'aquest tipus de llacuna, com els tamarius i els joncs. A més de l'ombra dels mateixos arbres, també s'han instal·lat diverses estructures que serviran per a refugiar-se de la calor al llarg d'aquest estiu i que funcionen com una pèrgola fotovoltaica.

Parc de les Tretze Roses, Sants-Montjuïc
Foto: Ajuntament de Barcelona

Dins el nou pulmó verd del districte s'han plantat 83 arbres nous que s'afegeixen als altres 34 que no són de nova plantació, i tots ells són de tipus mediterrani. Alzines, roures, verns i freixes són alguns dels arbres que podreu detectar si passegeu per l'espai, tot i que també n'hi ha d'altres continents, com els arbres de l'amor o cirerers del Japó. També hi ha altres plantes arbustives com l'espígol, el romaní, la margarida groga, els tamarius, el canyís, els joncs, i les buguenvíl·lees com a planta enfiladissa, unes espècies que no necessiten massa reg i, quan toqui, es farà amb aigües freàtiques o regenerades.

Els 21.000 m² del parc no només acull zones verdes, sinó que també s'han instal·lat més d'un centenar de bancs i cadires per crear diferents zones d'estada, aparcaments de bicicletes a diversos punts de l'espai, fonts, un quiosc i elements de cal·listènia per a fer esport.

Una àrea infantil i de joc de 1.000 m²

Si teniu canalla, segur que cada dia penseu plans nous per gaudir en família i, tot i que a Barcelona hi ha centenars d'opcions per anar amb els més petits, un pla que mai falla és visitar un dels parcs de la ciutat. Les Tretze Roses no només té espais on poden córrer i estar a prop de la natura, sinó que també inclou una zona infantil i de joc de 1.000 m² on avorrir-se és gairebé impossible. L'espai té gronxadors, una hamaca, un sorral i una pissarra de guix, tot i que el protagonista és un element únic a tota la ciutat: un conjunt de troncs per a enfilar-se i fer equilibris a diferents alçades i per a diverses capacitats. Per assegurar la seva funcionalitat i que fos apte per a infants amb discapacitat, també inclou una plataforma de transferència per a cadires de rodes, que ha estat comprovada amb tres entitats que atenen menors amb discapacitat.

Parc de les Tretze Roses, Sants-Montjuïc
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat