Notícies

Barcelona inaugura un nou parc a la Diagonal amb una gran zona de joc infantil

L'espai de les Corts ha eliminat les antigues barreres arquitectòniques i ha instal·lat diferents zones verdes

Laia Jordà Sánchez
Redactora
jardins/parc clara campoamor Les Corts
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Sabem que tenir entretinguda a la canalla no és una tasca fàcil. Malgrat que a Barcelona hi ha un gran ventall d'opcions per passar una bona estona en família, un pla que mai falla és visitar un dels parcs a l'aire lliure repartits per tots els districtes de la ciutat. Ara, les Corts ha inaugurat un més a la seva extensa llista: els nous jardins de Clara Campoamor, a Diagonal 609-615. El nou espai s'ha inaugurat aquest dimarts 1 d'octubre amb una gran festa ciutadana on desenes de famílies han gaudit de les noves instal·lacions en mig de la Diagonal, delimitades pels carrers de Gandesa, d'Europa i de Joan Güell.

Els treballs han reformat aquests jardins que van ser urbanitzats al voltant de 1990 i que amb el pas dels anys, s'havien quedat enrere i demanaven una reforma global. Les obres s'han centrat a millorar l'accessibilitat dels diferents accessos i, per aconseguir-ho, han eliminat les barreres arquitectòniques i han reforçat els laterals. Una de les noves zones que destaquen és la dels jocs infantils, que inclouen jocs inclusius com un tobogan accessible a través d'una rampa, uns matalassos elàstics a terra, un sorral i una gran esplanada de gespa.

jardins/parc clara campoamor Les Corts
Foto: Ajuntament de Barcelona

A més de la zona infantil, els jardins han estrenat nous espais per descansar amb la vegetació com a protagonista. La creació d'espais verds ha estat una de les prioritats de la reforma perquè els jardins també puguin acollir activitats per als veïns i veïnes i també puguin funcionar com a refugi climàtic durant els mesos més calorosos de l'any. Les zones de descans també s'han instal·lat al voltant de la zona d'oficines, on s'han instal·lat uns nous parterres amb espais de taules.

La reforma no només ha renovat els jardins, sinó que el seu finançament ha estat peculiar. El projecte d'urbanització ha estat de col·laboració publicoprivada, és a dir, que una part de la reforma d'aquest espai públic ha estat finançada pel Districte de les Corts -que és pioner a impulsar aquesta iniciativa econòmica- i l'altra part ho ha estat per empreses privades -Merlin Properties i amb la Immobiliària Colonial- un model que també s'ha dut a terme amb els Jardins de Sant Joan de Déu. En total, ambdues empreses han aportat 820.000 euros per finançar els treballs, mentre que l'Ajuntament ha aportat els altres 810.000 euros.

Uns jardins emblemàtics

Jaume Collboni ha assegurat que els nous jardins són "una zona verda guanyada per a la ciutat i el districte, inclusiva i pensada per a tothom" i, malgrat que la reforma ha fet una rentada de cara a l'espai, el seu nom no canviarà. Clara Campoamor va ser una activista feminista i per la pau que va tenir un paper rellevant per aconseguir el vot femení i, malgrat que la seva influència traspassa les fronteres del país, la seva relació amb les Corts és especialment estreta. Un 1 d'octubre de 1931, Campoamor va fer el seu famós discurs davant les Corts per defensar l'emancipació de la dona i els seus drets polítics. Amb el seu llegat en ment, Collboni ha remarcat que "volem retre un homenatge a la Clara Campoamor i a la lluita de les dones que van aconseguir la igualtat política en aquest país".

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a l'octubre a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat