Notícies

Barcelona estrena una plaça de més de 8.400 m² amb una superàrea infantil i zones verdes

L'espai també inclou una àgora per a activitats públiques i una zona d'esbarjo per a gossos, entre d'altres

Laia Jordà Sánchez
Redactora
plaça del Canòdrom
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Després d'inaugurar un nou parc de 10.000 m² a les Corts, Barcelona obre les portes a un nou espai gairebé igual d'immens amb una superàrea de joc, zones verdes i de descans i una àgora per a activitats per al veïnat. L'Ajuntament ha donat per finalitzades les obres de la nova plaça del Canòdrom del barri del Congrés i els Indians, a Sant Andreu. L'objectiu principal de la reforma era la reurbanització de l'espai per convertir-la en un espai enjardinat i d'ús públic, un objectiu que s'ha aconseguit gairebé un any i mig després de començar les obres.

Més d'un any i una inversió de 3,6 milions d'euros després, la nova plaça del Canòdrom ha tornat a inaugurar els seus 8.425 m² amb diferents zones inèdites, tot i que conserva alguns espais emblemàtics com la històrica pista amb un circuit. Malgrat conservar-la, s'ha creat una connexió entre les grades i la pista amb un paviment de sauló per recuperar la memòria de l'edifici original. Més enllà de la pista, la plaça ha reobert amb noves zones com una àgora per a celebrar actes públics a l'aire lliure, on el públic també pot asseure's a les grades de l'equipament, i una àrea d'esbarjo per gossos de 489 m².

plaça del Canòdrom
Foto: Ajuntament de Barcelona

La zona que més destaca, però, és la superàrea infantil de més de 860 m² perquè els més petits gaudeixin de diferents espais de joc i d'exploració. Entre les diferents àrees crida l'atenció una enorme xarxa de color plata que permet als infants jugar per sobre i per sota i que també inclou una zona d'excavadores i un laberint de troncs aptes per a totes les edats. Dins la superàrea també s'ha instal·lat una cistella de bàsquet, tot i que es troba una mica allunyada de la xarxa per evitar accidents amb la pilota.

Noves zones verdes

La fase d'emergència per sequera ha fet que les feines de plantació de vegetació no s'hagin pogut tirar endavant dins el termini dels treballs, però, gràcies del canvi a la fase d'excepcionalitat, aquesta tasca es podrà dur a terme. En un futur pròxim, la plaça tindrà un espai de 2.245 m² amb àrees d'ombra i una abundant vegetació al voltant del nou contorn de la plaça.

plaça del Canòdrom
Foto: Ajuntament de Barcelona

Pel que fa a l'accessibilitat de la plaça, els treballs de rehabilitació no ha afectat les tres grans entrades principals dels carrers Riera d'Horta, Concepció Arenal, Can Ros i Pardo i s'han instal·lat cadires, bancs i altres tipus de mobiliari urbà al llarg dels camins perquè també funcionin com a espais d'estada. L'únic canvi que hi haurà serà al carrer de Can Ros, que passarà a convertir-se en una plataforma única i accessible. Arran d'aquest canvi, s'invertirà el sentit de la circulació, que passarà a ser del carrer de Concepció Arenal a Pardo, per prioritzar el pas a peu i assegurar l'accessibilitat a la nova plaça.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat